Предавания Риалити шоу

Фермата

Добави коментар

Фермата (The Farm) е риалити шоу, създадено от шведския продуцент Strix. Форматът е продаден в повече от 50 страни по света. Както и в Big Brother, Фермата събира група от участници, които живеят заедно, но този път в една ферма.

Фермата (The Farm) е риалити шоу, създадено от шведския продуцент Strix. Форматът е продаден в повече от 50 страни по света. Фермата е една от най-популярните си формати наред със Survivor, Барът и Fame Factory. В някои страни шоуто се произвежда от Endemol заедно с Strix.

Както и в Big Brother, Фермата събира група от участници, които живеят заедно, но този път в една ферма. Там, състезателите трябва да работят като обикновени фермери, да отглеждат  животни и да работят в  селското стопанство.

 

Фермата ще върне 15 българи 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца далеч от пътища и градове, заедно да оцелеят като земеделски производители, без удобствата които приемаме за даденост. Без течаща вода, електричество, канализация, модерни тоалетни и мобилни телефони участниците се потапят в селската обстановка.

За да оцелеят участниците ще трябва да се научат да се грижат за земята и за животните около тях, тъй като единственото нещо, което ще имат на масата си е това, което ще произведат със собствените си ръце. Фермата е едно романтично пътешествие назад във времето, но освен това е и състезание, в което всяка седмица, след зрелищни дуели, един участник ще отпада, а победителят във Фермата ще спечели 100 000 лева.

По време на своя престой във фермата участниците ще получават помощ от своя Ментор. Той ще бъде съвсем истински и колоритен фермер, който ще им помага в ежедневните сблъсъци с фермерския живот, ще ги съветва как нещо да бъде направено в случай, че участниците не могат да се справят съвсем сами.

Всяка седмица един от участниците ще бъде избиран за Фермер на седмицата. Спечелилият ще се ползва със сериозни привилегии - ще живее в самостоятелна постройка, в която ще намери повече удобства, ще получи имунитет от елиминиране за конкретната седмица, ще има право да избира двама чираци...

В някои страни предаването има VIP версия с известни личности или пък е само за жени. А това е името на шоуто в различни държави: Farma, Farm, De Farm, A Fazenda, La Granja, Farma, Farmen, La Finca, Die Farm, Kmetija, Ünlüler Çiftliği, الوادي Al Wadi.

Победителят в първия сезон на Фермата в България ще спечели 100 000 лв!

Датският канал TV3 снима реалити шоуто Фермата (Farmen) през 2004 г. и 2005 г. в Южна Африка.

Датският канал TV3 снима реалити шоуто Фермата (Farmen) през 2004 г. и 2005 г. в Южна Африка. Foto: Вах Lindhardt

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Фермата

Трима мъже и три жени на големия финал на „Фермата“

Лилия Ел Абани се сбогува с „Фермата“ 9 на метри от финала

Шестима ще се борят на големия финал на „Фермата“

Актрисата Присияна Люцканова приключи играта си във „Фермата“

Стратегът Петър събра наказателния вот и напусна „Фермата“ 9