Кино

„Дърти хлапета” - всичко за филма

Добави коментар

„Дърти хлапета” - всичко за филма, премиера 20 август 2010

Комедията „Дърти хлапета” разказва за петима мъже, които са били най-добри приятели като деца. Сега, за пръв път след 30 години, се събират отново, за да отпразнуват 4-ти юли заедно със семействата си. По време на уикенда, старите приятели установяват, че да остарееш, не означава задължително да си пораснал.

ЗА ФИЛМА

 


Адам Сандлър, Кевин Джеймс, Крис Рок, Дейвид Спейд и Роб Шнайдер са петимата приятели от детинство, които не са се виждали повече от трийсет години. Когато техният любим треньор по баскетбол умира, те се връщат в родния си град да прекарат лятото в къщата на езерото, където преди много години са отпразнували спечелването на шампионата.

Идеята за филма хрумва на Сандлър, когато самият той губи ориентир в живота си и решава да отиде със семейството си в родния си град. Там, връщайки се обратно към своите корени, той смята че ще намери отново своя път и ще поеме в правилната посока. За целта той наема къща близо до езеро и кани свои стари приятели, заедно с техните семейства, да изкарат заедно уикенда и да отпразнуват 4-ти юли.

„Дърти хлапета” - всичко за филма, премиера 20 август 2010„Цялата история е много затрогваща.”, казва режисьорът Денис Дуган. „Поводът за събирането на старите приятели е доста тъжен – техният треньор е починал, но въпреки това те много се радват да се видят отново. Запознават се със семейства си – съпруги, гаджета, деца, кучета и т.н. И всичко това се случва, когато те се намират в един особен, преломен момент от техният живот, момент на промяна.”

„Във филма има събрани много забавни и смешни хора. Но не е само това, което прави филма готин. Атмосферата се получава от факта, че са събрани да играят талантливи актьори, които и в реалния живот са си много добри приятели.”, казва актрисата Мая Рудолф.

Веднага след като Сандлър и Фред Улф бяха готови със сценария, не беше трудно да се привикат и другите на борда. Дуган си спомня: „Идеята на Адам беше всеки да си доведе семейството. Прекарахме едно невероятно лято на онази къща край езерото. Беше много хубаво, защото всички се познавахме и се получи истинско парти. Адам искаше тази атмосфера да се пресъздаде и във филма.”

„Адам направи нещо невероятно за всички нас.”, отбелязва Салма Хайек. „Децата ни са горе-долу на една възраст и повечето са момичета и те веднага се сприятелиха. Получи се истинска семейна идилия!”

„Искахме филма да носи носталгично чувство.”, казва художникът Пери Анделин Блейк. „Всичко говори за едно отминало, по-обикновено време. Филмът е насочен към семейството и към срещите на стари приятели.”

„Повечето от момчетата се познаваме от шоуто „Saturday Night Live.”, казва Крис Рок. „А Адам познавам повече от 20 години.”
„Ако се движите в среди на комици, сигурно сте забелязали, че се получава нещо като съревнование между тях, кой ще каже по-смешен виц и т.н.”, казва режисьорът Дуган. „Но тук няма такова нещо. Мотото на всички беше: „Хайде да се забавляваме, пък да видим какво ще излезе.””

Предполага се, че петимата герои във филма трябва да имат голям талант да играят баскетбол, тъй като като деца са спечелили местния шампионат. Но не всички от актьорите бяха добри в баскетбола. Особено Крис Рок, той беше най-зле от всички. И тъй като филма завършва с грандиозен мач на вече попорасналите деца, трябваше да се намери някой, който да ги потренира. За целта кинодейците поканиха бившата баскетболна звезда – Пу Ричардсън, който да води тренировките на петимата актьори.
                
„Дърти хлапета” - всичко за филма, премиера 20 август 2010АДАМ САНДЛЪР играе Лени Федър, който на времето е бил най-добрият баскетболист сред хлапетата и също така най-добрият подстрекател за вършене на щуротии. Сега Федър работи като търговски агент в Холивуд.
Адам Сандлър и Денис Дуган са работили заедно много пъти. „Голям смях е и голямо предизвикателство да се работи с Адам.”, казва режисьорът. „Мислих си, че аз съм най-големият работохолик на света, но трябва да си призная и да отстъпя първото място на Адам. За нашия филм Адам е човекът, на който му хрумва идеята за сюжета, който написва сценария /съвместно с Фред Улф/, участва във филма и го продуцира. Очевидно е, че е доста обвързан с проекта. Адам държи работите да се изпипват и изисква същото от своите колеги.”, допълва Дуган.

КЕВИН ДЖЕЙМС описва своя герой, Ерик Ламонсоф, като „готин пич, който иска да се представя за нещо по-добро, от това което е в действителност. За негова радост, когато е със своите приятели, не му се налага да се преструва. Сред тях той се чувства добре и те му помагат да преоткрие себе си”.     
Джеймс е единственият от петимата актьори, който не е участвал в шоуто „Saturday Night Live”, но това не му попречва да пастне идеално на колегите си. „Голяма забава беше да работим заедно. Всичко се случваше съвсем естествено. Ние сме добри приятели в живота и това си проличава и във филма.”, казва актьорът. „Всички те са икони. Винаги съм искал да работя с хора, които уважавам и на които вярвам. И когато ги разсмеех си казвах: „Е, щом те се смеят значи наистина е смешно. Вярвам им.””.

КРИС РОК играе Кърт МакКензи. „Моят герой е домакин. Стои си вкъщи и гледа децата.”, казва Рок.
За Рок може да се каже, че винаги е бил душата на компанията. Отвътре му идва да забавлява хората около себе си. „Странно нещо.”, казва актьорът. „Дори когато измислям смешка за шоуто си, което изпълнявам пред 20 000 души, аз я измислям сякаш е предназначена само за моите приятели, които искам да разсмея.”

„Дърти хлапета” - всичко за филма, премиера 20 август 2010ДЕЙВИД СПЕЙД  играе Маркъс Хигинс. „Той си пада малко коцкар. Обича да флиртува с момичетата.”, обяснява Спейд. Той е единственият от петимата, който не е семеен. Неговите приятели му завиждат за свободата,  защото не му се налага да се занимава с деца, съпруги и т.н. и може да прави каквото си поиска. „Всичко това е супер ако си на 20 години, но ако си на 40? Маркъс започва да завижда на своите приятели за това, което имат.”, казва актьорът.
Спейд обяснява как е попаднал във филма: „Защото съм късметлия! Късметлия съм, че познавам Адам Сандлър и че сме приятели. Късметлия съм, защото обичам комедиите и познавам всичките тези страхотни комици. Въпреки че се знаем с Адам отдавна и че сме работили съвместно по различни проекти, „Дърти хлапета” е първият ни филм, в който участваме заедно.”

РОБ ШНАЙДЕР смята своя герой, Роб Хилиард, за нормален човек, който си има своите натрапчиви мисли. „Моят герой се вманиячава на определени теми, що се касае за емоции и чувства. Той обича да дава съвети на другите, но когато трябва да ги приложи в своя собствен живот, той не го прави.”

СЪПРУГИТЕ

В „Дърти хлапета” кинодейците се спират на три невероятно талантливи актриси, които да играят по-добрите половинки на главните герои. „Салма, Мария и Мая са страхотни.”, казва Дуган. 

 

„Дърти хлапета” - всичко за филма, премиера 20 август 2010

САЛМА ХАЙЕК играе Роксан, съпругата на Лени, която е забележителен моден дизайнер. Тя изпада в културен шок, когато съпругът ѝ я завежда, заедно с цялото им семейство, на някаква къща край езеро, вместо на модно ревю в Милано.
Когато я запитват какво е усещането да си сред токова много комедианти, Салма отговаря: „Трябва да си призная, че в началото бях малко смутена. Но всички бяха токова мили, внимателни и подкрепящи, че на мен бързо ми мина. За мен беше много вълнуващо.”
„Друго нещо, което разбрах е, че Адам е невероятно мил и щедър човек. Той се грижеше за всички ни.”, казва Салма. „А що се отнася до Дуган/режисьора/, няма по-търпелив човек от него. Правили сме сцени с по 300 души, включително и деца и животни, където хаосът е пълен, но той никога не изпусна своите нерви. Самият той е актьор и си мисля, че това много му помогна, защото той знае от какво имат нужда актьорите – добро настроение и спокойна обстановка.”

МАРИЯ БЕЛО играе Сали, съпругата на Ерик Ламонсоф. „В миналото Сали е била мажоретка, а Ерик капитан на футболния отбор. В настоящето те са семейство с две деца и Сали е перфектната майка.”, казва Бело. А за своя партньор, Кевин Джеймс, добавя: „Кевин е всеотдаен и внимателен. Веднага го харесах. Напомня ми на брат ми, Джои – той е идеален баща и съпруг, отдаден на семейството си.”
„Адам доста се беше постарал да създаде семейна атмосфера. Имаше голям надуваем плувен басейн, беше направил и баскетболно игрище. Синът ми, който е на 8 години, е луд по баскетбола. Той беше направо в рая. Прекарахме си едно невероятно лято.”
Бело допълва за своята героиня: „Сали е страхотен образ. Едно от хобитата ѝ е да знае всичко за живота на знаменитостите и изчита всички клюкарски списания, в които се разказва за тях. Също така тя е много добросърдечна и състрадателна, както и забавна, мила и любвеобилна.”

МАЯ РУДОЛФ игpае Даян, съпругата на героя на Крис Рок. „Тя е човекът, който работи, за да издържа семейството, докато нейния съпруг стои вкъщи да гледа двете им деца и майка й, което разбира се внася малко напрежение в домакинството.”, обяснява Рудолф.     
„Беше много смешно да наблюдаваме Крис в образа на Кърт МакКензи. Той трябваше да играе изтънчения и чувствителен съпруг, стоящ си вкъщи. Не го бях виждала в подобна роля. Той наистина се забавляваше и съответно забавляваше всички нас.”, казва актрисата.


ОТНОСНО КЪЩАТА КРАЙ ЕЗЕРОТО

 

 

 

 

„Дърти хлапета” - всичко за филма, премиера 20 август 2010Още от самото начало кинодейците бяха наясно, че снимките няма да са студийни и че ще се снима на открито. За целта  трябваше да намерят подходящото място, което да бъде близо до езеро. „Искахме всичко да е истинско и живо. Усещането е съвсем различно. Сутрин беше голямо удоволствие да наблюдаваш как слънчевите лъчи танцуват по повърхността на водата.”, казва художникът Пери Анделин Блейк.

В крайна сметка кинодейците се спират на 25 акра площ в Есекс, Масачузец. „Градът е разположен на красив полуостров, на брега на езерото Чебако. Наехме мястото за цялото лято и го превърнахме в нашата снимачна площадка.”, казва Блейк.

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Дърти хлапета , Адам Сандлър , Салма Хайек , Кевин Джеймс , Крис Рок , Дейвид Спейд , Роб Шнайдер

Тримата най-надценени актьори за 2014

Дърти хлапета / Grown Ups (2010) - примиера 20 август 2010

Кейти Холмс ще играе заедно с Адам Сандлър в "Джак и Джил"

Салма Хайек, Андреа Бочели, Глория Гейнър и Дарина Павлова с ексклузивни интервюта за bTV

Салма Хайек и Гал Сасон с ексклузивни интервюта за „Тази събота” и „Тази неделя” по bTV

В програмата: