Инфо Цифрова ефирна тв

Цифрово радиоразпръскване в България

Добави коментар

Информационната кампания за въвеждането на наземно цифрово радиоразпръскване в България има за цел да обясни на гражданите какво ще се случи на 1 септември 2013 г.

Държавата, в лицето на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, е твърдо решена на 1 септември 2013 година да направи важния преход от аналог към дигитална цифрова телевизия.

Информационната кампания за въвеждането на наземно цифрово радиоразпръскване в България има за цел да обясни на гражданите какво ще се случи на 1 септември 2013 г. и какво трябва да направи всеки телевизионен потребител, за да получи цифров ефирен сигнал.

Кампанията включва различни информационни дейности, които да запознаят потребителите със същността и сроковете на процеса, включително и за възможните смущения по време на периода 1 март – 1 септември, когато ще се излъчват едновременно и аналогов и цифров сигнал. Информационната кампания е ориентирана към всички български граждани и отделя специално внимание на хората със специфични социални потребности, които ще имат възможност да кандидатстват за безплатен цифров декодер.

Повече информация за кампанията можете да намерите на www.cifrovizacia.bg или на безплатния телефон 0700 123 44.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: цифрова телевизия , DVB-T

Цифрова ефирна телевизия от 1 септември 2013

Три нови канала в мрежата на blizoo

Цифрова ефирна телевизия от 2013-та

Цифровизацията се отлага

Обявиха официално Vivacom TV