Кино

Анна Каренина

Добави коментар

Анна Каренина с участието на Кийра Найтли, Джъд Лоу и Арън Тайлър-Джонсън. Пресъздава бляскава и пищна нова визия на класическата епична любовна история, пречупена през погледа на режисьора Джо Райт.

Жанр: драма
Участват: Кийра Найтли, Джъд Лоу, Арън Тайлър-Джонсън, Матю Макфейдън, Кели Макдоналд, Оливия Уилямс
По романа на: Лев Толстой
Сценарист: Том Стопард
Режисьор: Джо Райт
Продуценти: Тим Беван, Ерик Фелнер, Пол Уебстър
Изпълнителни продуценти: Лиза Чейсин

Премиерата на АННА КАРЕНИНА в България е на 1 март.

 

 

Анна Каренина


Анна Каренина пресъздава бляскавата и пищна нова визия на една епична любовна история, пречупена през погледа на известния режисьор Джо Райт. Адаптацията е дело на носителя на „Оскар“ Том Стопард („Влюбеният Шекспир“), който представя по неповторим начин впечатляващия роман на Лев Толстой. Това е третата поредна продукция, плод на общите усилия на номинираната за „Оскар“ актриса Кийра Найтли и продуцентите Тим Беван, Ерик Фелнър и Пол Уебстър, които заедно реализираха заглавията „Гордост и предразсъдъци“ и „Изкупление“.

 

 

 

 


Непреходната история разкрива непреодолимата сила на една изпепеляваща любов, в сянката на която е показано прекомерното разточителство на руското общество по онова време. Годината е 1874. Изпълнена с енергия и красота, Анна каренина (Кийра Найтли) има това, за което мечтаят всички нейни съвременнички. Тя е съпруга на Каренин (Джъд Лоу), високопоставен представител на правителството, от когото има син и се радва на изключително високо обществено положение в Сан Петербург.

Анна Каренина След като получава писмо от своя брат Облонски (Матю Макфейдън) с молба да му помогне да спаси брака си с Доли (Кели Макдоналд), който е в опасност заради неговите любовни афери, Анна заминава за Москва. По време на това пътешествие тя се запознава с графиня Вронски (Оливия Уилямс), чийто син – изтънченият кавалерийски офицер Вронски (Аарън Тайлър-Джонсън) – я очаква на гарата. Когато Анна и офицер Вронски се срещат, между тях пламва любов, която не може и няма да бъде пренебрегната.

В Москва идва и Левин (Домнал Глийсън) – изключително емоционален и състрадателен  земевладелец, който е и най-добър приятел на Облонски. Левин е влюбен в Кити (Алиша Викандер), на която прави предложение за брак, но тя отказва, защото изпитва чувства към Вронски. Отчаян, Левин се връща в имението си в Покровское, където се отдава на земеделска работа. Кити е съсипана когато по време на пищен бал Вронски е изцяло завлядян от Анна, а тя, макар и омъжена, отвръща на вниманието му.

 

 

 

 

Анна Каренина


Анна се опитва да подреди отново живота си, като бяга в дома си в Сан Петербург, но Вронски я последва и там. Тя иска да върне в живота си на семейна жена предишната рутина, но мислите ѝ са изцяло завладяни от Вронски. Това е началото на една страстна любовна история, която разтърсва обществото на Сан Петербург. Каренин е в безизходица и е принуден да постави на съпругата си ултиматум. В желанието си да се пребори за своето щастие, Анна нарушава идеалистичните правила на предубеденото руско общество, като предизвиква трагични последствия за своя и този на околните живот.

 

 

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кели Макдоналд , Матю Макфейдън , Арън Тайлър-Джонсън , Джъд Лоу , Кийра Найтли , Анна Каренина , Оливия Уилямс

60 филма, 8 премиери и 9 от най-награждаваните продукции на всички времена в Месеца на Оскарите по bTV Cinema

"Младият Папа" с Джъд Лоу по НВО | HBO GO и в България

Кийра Найтли: Не мога да пазя тайни

Крис Пайн, Кийра Найтли и Кевин Костнър в „Джак Райън: Теория на хаоса“

Кийра Найтли ще изиграе главната роля в "Ана Каренина"