Кино

Анна Каренина

Добави коментар

Анна Каренина с участието на Кийра Найтли, Джъд Лоу и Арън Тайлър-Джонсън. Пресъздава бляскава и пищна нова визия на класическата епична любовна история, пречупена през погледа на режисьора Джо Райт.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Жанр: драма
Участват: Кийра Найтли, Джъд Лоу, Арън Тайлър-Джонсън, Матю Макфейдън, Кели Макдоналд, Оливия Уилямс
По романа на: Лев Толстой
Сценарист: Том Стопард
Режисьор: Джо Райт
Продуценти: Тим Беван, Ерик Фелнер, Пол Уебстър
Изпълнителни продуценти: Лиза Чейсин

Премиерата на АННА КАРЕНИНА в България е на 1 март.

 

 

Анна Каренина


Анна Каренина пресъздава бляскавата и пищна нова визия на една епична любовна история, пречупена през погледа на известния режисьор Джо Райт. Адаптацията е дело на носителя на „Оскар“ Том Стопард („Влюбеният Шекспир“), който представя по неповторим начин впечатляващия роман на Лев Толстой. Това е третата поредна продукция, плод на общите усилия на номинираната за „Оскар“ актриса Кийра Найтли и продуцентите Тим Беван, Ерик Фелнър и Пол Уебстър, които заедно реализираха заглавията „Гордост и предразсъдъци“ и „Изкупление“.

 

 

 

 


Непреходната история разкрива непреодолимата сила на една изпепеляваща любов, в сянката на която е показано прекомерното разточителство на руското общество по онова време. Годината е 1874. Изпълнена с енергия и красота, Анна каренина (Кийра Найтли) има това, за което мечтаят всички нейни съвременнички. Тя е съпруга на Каренин (Джъд Лоу), високопоставен представител на правителството, от когото има син и се радва на изключително високо обществено положение в Сан Петербург.

Анна Каренина След като получава писмо от своя брат Облонски (Матю Макфейдън) с молба да му помогне да спаси брака си с Доли (Кели Макдоналд), който е в опасност заради неговите любовни афери, Анна заминава за Москва. По време на това пътешествие тя се запознава с графиня Вронски (Оливия Уилямс), чийто син – изтънченият кавалерийски офицер Вронски (Аарън Тайлър-Джонсън) – я очаква на гарата. Когато Анна и офицер Вронски се срещат, между тях пламва любов, която не може и няма да бъде пренебрегната.

В Москва идва и Левин (Домнал Глийсън) – изключително емоционален и състрадателен  земевладелец, който е и най-добър приятел на Облонски. Левин е влюбен в Кити (Алиша Викандер), на която прави предложение за брак, но тя отказва, защото изпитва чувства към Вронски. Отчаян, Левин се връща в имението си в Покровское, където се отдава на земеделска работа. Кити е съсипана когато по време на пищен бал Вронски е изцяло завлядян от Анна, а тя, макар и омъжена, отвръща на вниманието му.

 

 

 

 

Анна Каренина


Анна се опитва да подреди отново живота си, като бяга в дома си в Сан Петербург, но Вронски я последва и там. Тя иска да върне в живота си на семейна жена предишната рутина, но мислите ѝ са изцяло завладяни от Вронски. Това е началото на една страстна любовна история, която разтърсва обществото на Сан Петербург. Каренин е в безизходица и е принуден да постави на съпругата си ултиматум. В желанието си да се пребори за своето щастие, Анна нарушава идеалистичните правила на предубеденото руско общество, като предизвиква трагични последствия за своя и този на околните живот.

 

 

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кели Макдоналд , Матю Макфейдън , Арън Тайлър-Джонсън , Джъд Лоу , Кийра Найтли , Анна Каренина , Оливия Уилямс

60 филма, 8 премиери и 9 от най-награждаваните продукции на всички времена в Месеца на Оскарите по bTV Cinema

"Младият Папа" с Джъд Лоу по НВО | HBO GO и в България

Кийра Найтли: Не мога да пазя тайни

Крис Пайн, Кийра Найтли и Кевин Костнър в „Джак Райън: Теория на хаоса“

Кийра Найтли ще изиграе главната роля в "Ана Каренина"