Спорт Спорт по ТВ

16 държави ще участват в “Европейското първенство по карате киокушин”- България- ВАРНА 2008

1 коментар

16 държави ще участват в “Европейското първенство по карате киокушин”- България- ВАРНА 2008
ТренировкаТоп бойците по карате - киокушин от Стария континент пристигат във Варна, за да участват в Европейското първенство, което ще се състои на 22 ноември в Двореца на културата и спорта.

За първи път у нас ще се представят едни от най-големите имена в световния киокушин като Алехандро Наваро, Лучиян Гогонел, Пабло Естенсоро, Кшищоф Хабрашка, Доброслава Хабрашка, Агнешка Сипиен и други.

Данаила ЧерневаВ състава на българския отбор са включени четирима европейски шампиона, които ще се бият, за да защитят титлите си. Публиката ще наблюдава двубоите по карате киокушин в абсолютна категория и ката (мъже и жени), ветерани, юноши и девойки.

При жените в абсолютна категория на татамито ще излязат Данаила Чернева, Даниела Динева и Надежда Петрова.

При мъжете ще видим Петър Мартинов, Стилиян Петров, Младен Банушев, Илия Илиев, Никола Киров, Никола Николов и Йордан Янев.

Стилиян ПетровВ надпреварата по ката са Анелия Асенова и Иванка Илиева. Юношите и девойките ще се бият в категории. Организатор на Европейския турнир е Българската карате киокушин федерация с председател Шихан Христо Трайков (V дан) и ЗПАД “Армеец”.

“За първи път приемаме тежко първенство като това - абсолютната категория е изпитание за всички без оглед на килограмите. Разчитам много на по-леките - това са състезателите от Варна, които са в лека и средна категория. На последните два абсолютни европейски шампионата се представиха много добре, взеха по 1 - 2 победи и всъщност разчистиха пътя на асовете ни. Отстранявайки част от конкурентите имаме шансове за абсолютната титла. Играем всички за един и един за всички. Златото е само едно, а за него ще спорят над 100 бойци, коментира председателя на БККФ Шихан Христо Трайков. За пореден път публиката във Варна ще наблюдава грандиозните битки с безплатен вход за зала “Конгресна”.

Снимки: MSAT
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър