Кино

‘ТОР: Богът на гръмотевиците’ е най-касовата премиера на Marvel в България

Добави коментар

‘ТОР: Богът на гръмотевиците’ излезе у нас седмица преди щатската си премиера

‘ТОР: Богът на гръмотевиците’ излезе у нас седмица преди щатската си премиера


ТОР: Богът на гръмотевицитеПрез премиерния си уикенд в България ‘ТОР: Богът на гръмотевиците’ достигна приходи от 207 012 лева от 29 3D екрана, включително Mtel IMAX. Заедно с предпремиерните прожекции до момента е събрал 249 628 лева, като около 20% от приходите са от IMAX3D формата.

С показателите си от премиерния уикенд, ‘ТОР: Богът на гръмотевиците’ изпреварва всички филми на студиото Marvel, излизали на кино у нас досега.  Сред тях са продукции като  „Призрачен ездач”, поредиците “X-Men”, „Железен човек” и „Човекът паяк”.

‘ТОР: Богът на гръмотевиците’ излезе в България седмица преди премиерата в САЩ, където зрителите ще могат да го гледат от този петък

Епичната приключенска история, вдъхновена от митологията на древните викинги и заснета от майстора на шекспировите адаптации Кенет Брана, е част от проекта „Отмъстителите” на студиото Marvel, който се очаква да излезе на голям екран през май 2012 г.

Преди това, на 29 юли т.г. ще видим и последният филм на студиото от този мащабен проект, посветен на отделен герой - „Капитан Америка: Първият отмъстител”. Филмът разказва за ранните дни на Вселената на чудесата, когато Стив Роджърс /Крис Евънс/ се явява като доброволец за участие в експериментална програма, превръщаща го в супер войник, известен като Капитан Америка.

В „Отмъстителите” познатите супергерои от Вселената на Marvel ще се обединят, за да се изправят срещу общ враг, който не е по силите на нито един от тях. Режисьор и сценарист на продукцията е Джош Уедън („Серенити”), а продуцент е собственика на Marvel студио Кевин Фейдж. Снимките на „Отмъстителите” започнаха преди дни в Ню Мексико.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: ТОР: Богът на гръмотевиците