ТВ анонси Food Network HD

Китайската нова година с Food Network

Добави коментар

Този важен празник се отбелязва от всички китайци по света. 2012 е годината на Дракона – най-благоприятният символ според китайския зодиак и за да я отпразнува, Food Network
27 януари, петък, 20:20

Този важен празник се отбелязва от всички китайци по света. 2012 е годината на Дракона – най-благоприятният символ според китайския зодиак и за да я отпразнува, Food Network посвещава една вечер с предавания за удивителната китайска кухня.


В трите епизода на „World Café Asia“ (20:45, 22:50 и 23:15, вижте по-надолу) Боби Чин пътува до Шанхай, Пекин и Ченгду, за да изпробва кулинарните изкушения на всеки град. Един мъж от Мидълсекс с увлечение към азиатската кухня предизвиква главния готвач Джино Д‘Акампо да сготви китайско ястие с морски раци и къри в „Gino vs Britain“ (21:10). Ще се срещнем с Боби Чин край река Сингапур, където той обяснява ролята на супите в азиатската кухня в „Bobby Chinn Cooks Asia“ (20:20, виж по-надолу). Останете и за сериозно мляскане, защото водещият Марк Самърс забърква страхотни макарони в „Unwrapped“ (21:20).

 Bobby Chinn Cooks Asia

Bobby Chinn Cooks Asia – 20:20

Кулинарното предаване, в което се присъединяваме към Боби Чин, за да се запознаем с азиатската храна.

Ще се срещнем с Боби Чин край река Сингапур, където той обяснява ролята на супите в азиатската кухня. Докато бистрите супи са най-типични и се използват за прочистване на небцето между ястията, азиатските супи може да наподобяват повече яхния и често се сервират като основно ястие. Боби започва предаването с традиционен сечуански специалитет – лютива и кисела супа. Той разказва как от всички азиатски народи, умелите китайци първи откриват потенциала на супата. През вековете супата е имала различни роля в китайската кухня. Докато китайските династии си организирали луксозни пиршества с ястия като филе от акула или супа от птиче месо, приготвени така, че да стимулират небцето им за следващото блюдо, обикновените членове на китайския народ трябвало да се изхранват с воднисто ястие, овкусено със соево сирене и местни зеленчуци.

World Cafe Asia

World Cafe Asia – 20:45, 22:50 и 23:15 (три епизода)

Присъединете се към Боби Чин, за да се запознаете с азиатската кухня.
Боби се среща с колегата си готвач Джеръми Леунг в Шанхай. Заедно те готвят пържени раци с яйчен сос с джинджифил – едно от емблематичните ястия за ресторанта на Джеръми, което свидетелства за новото лице на китайската кухня, което определено откриваме в Шанхай.
На следващата сутрин Боби ще промени типичната закуска преди да я предложи на вниманието на местните  хора.
Той ще посети и живописното село Кситанг, където ще открие перфектното ястие от пушена риба. Боби завършва пътуването си, разглеждайки нощния пазар на Ву Джианг Лу в търсене на късна вечеря.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: World Cafe Asia , Bobby Chinn Cooks Asia