Спорт Футбол

БНТ и ТВ7 ще излъчват българския футбол

1 коментар

БНТ и ТВ7 ще излъчват новия сезон на българското футболно първенство.
Бившият шеф на ПФЛ Валентин Михов разкри вчера в ефира на предаването "Спортно шоу Гонг" по Дарик радио, че БНТ и TV7 са телевизиите, които ще излъчват новия сезон на българското първенство.

Сумата за правата е 6 милиона лева, но още не е известно за какъв период.

Във всеки кръг ще бъдат излъчвани общо 2 мача – по един по двете телевизии (по един мач на кръг за всяка телевизия). В първия кръг мачовете, които ще могат да се гледат, ще бъдат Левски – Славия и Локомотив София – ЦСКА.

„Мога да успокоя зрителите на българския футбол, ще гледат 2 мача през уикенда от българското първенство. Всички запалянковци и фенове могат да бъдат спокойни. БНТ и TV7 ще излъчват Локо София – ЦСКА и Славия – Левски“, сподели Михов, цитиран от gong.bg.

„Днес получих писмото от БФС, утре банковата гаранция е във футболния съюз, мисля, че до петък всичко ще е наред“.


„Програмата е ясна, трябва да се уточнят часовете, ще се съобразим и със изискванията на футболните клубове, които играят в евротурнирите. Няма да има мачове от 21 ч." Последните мачове в програмата ще започват до 20:00 часа.

"Засега БНТ са абсолютно коректни, благодарим на правителството, че помогна БНТ да дава мачовете и на шефовете на TV7, които по този начин помагат на футбола ни“, допълни Михов.

В петък премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата отпуска 1.8 млн.лв за излъчването на футболното първенство по БНТ.


Банковата гаранция е за излъчването по TV7, по мнение на наблюдатели - за по-мзалка сума от тази на БНТ. Първоначално клубовете очакваха повече от 4 млн. лв. от БНТ и TV7. Не е ясно откъде ще дойдат останалите пари до 6 млн. лв.

TV+ пък дава 1 млн. лв. за "Б" група и за турнира "Купа на България". Отделно,  БФС разчита на над 1 млн. лв. постъпления от реклама.

Както е известно, договорът на футболния съюз с bTV Media Group изтече. На 22 август 2008 г. тогавашната телевизия TV2 (впоследствие - Pro.bg и bTV Action) сключи договор с БФС за 5 години напред срещу 50 милиона лева. Генерален директор на TV2 бe Огнян Димов, който сега е председател на Борда на директорите на TV7.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Футбол

Световното първенство по футбол 2022 в ТВ програмата

Евро 2020 в каналите на Нова и БНТ - ТВ програма

БНТ 1 излъчва ЦСКА - „Клуж“ и „Лудогорец“ - „Антверп“

УЕФА отложи Евро 2020 за лятото на 2021

Вълнуващи футболни срещи и звезден уикенд от НБА през февруари по DIEMA XTRA