Актуално Какво ще се случи...

Започва хитовият сериал „Мускетарите“ (The Musketeers) по БНТ

Добави коментар

БНТ започва излъчването на хитовия сериал „Мускетарите“ (The Musketeers). След блестящия си старт през 2014 г. във Великобритания, поредицата събра 9,3 милиона зрители.

БНТ започва излъчването на хитовия сериал „Мускетарите“ (The Musketeers). След блестящия си старт през 2014 г. във Великобритания, поредицата събра 9,3 милиона зрители. У нас националната телевизия придоби правата за приключенската продукция на Би Би Си, която се излъчва в още 78 страни.

“БНТ има правата за излъчване на три супер продукции на британската обществена телевизия. Освен “Мускетарите”, това са екранизацията на “Война и Мир” и продължението на “Шерлок Холмс” с Бенедикт Къмбърбач. Това са сериали с изключителен продукционен стандарт, създадени по класически литературни шедьоври, и с многомилионна аудитория. БНТ1 продължава стратегията си да показва на българските зрители най-доброто от това, което гледа светът, и да предлага алтернативно съдържание на това, което занимава комерсиалните телевизии” – подсказа програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

Сериалът „Мускетарите“ е най-новият прочит на безсмъртния роман на Александър Дюма-баща „Тримата мускетари“. Снимките на филма са правени предимно в чешката столица Прага. Българските зрители ще следят вълнуващата история на Атос, Портос, Арамис и Дартанян всеки понеделник, вторник и петък от 22:00 часа.

„Мускетарите“ (The Musketeers)

Създателят на поредицата Ейдриън Ходжис и продуцентът – Колин Ретън – интригуващо разказват историята за любовта, честта и приключенския дух. Те ни връщат към далечната 1630 година в Париж, където група храбри мускетари се сражават в името на краля и короната. Авторите на телевизионната версия са си запазили свободата на интерпретация, в това число и на характерите. Така например, Портос е потомък на роби от Африка, а на Арамис му е „отнет“ църковния сан. Всеки от епизодите пресъздава сюжетно завършена история, а главните герои и придворните интриги са връзката между отделните серии. Зрителите у нас ще видят звезден актьорски състав. В него се открояват имената на Питър Капалди (Кардинал Ришельо), който е носител на “Оскар” през 1995 г. в категорията за най-добър късометражен филм и познат на зрителите от кинокласиката “Опасни връзки” (1988 г.). Вини Джоунс и Джейсън Флеминг също се появяват в епизодични роли. Впечатление правят ролите на Люк Паскуалино (д’Артанян), участвал в ТВ сериала “Борджиите” (също излъчван от БНТ1), Том Бърк (Атос) – познат на зрителите като партньор на Раян Гослинг във филма “Само Бог прощава”, Мейми МакКой (Милейди) – позната от ролите си в “Развратникът” 2014 г. и “Минотавърът” от 2006 г. След малката роля в “Игра на тронове” през 2013 г., участието на Александра Доулинг (Кралица Ан) в “Мускетарите” е сериозна стъпка в кариерата й.

„Мускетарите“ (The Musketeers)

Сюжетът на Дюма досега има няколко екранни интерпретации. Една от първите екранизации е през 1948 г. с участието на Джийн Кели и Лана Търнър, следват версиите от 1953 г. и 1973 г. През 1993 г. на екран излиза продукцията с участието на Чарли Шийн, Кийфър Съдърланд, Крис О’Донъл и Ребека де Морни. “Мускетарят” от 2001 г. е с Тим Рот, Катрин Деньов и Мена Сувари в главните роли. През 2011 режисьорът Пол Уес Андерсън представя своята нестандартната интерпретация на “Тримата мускетари”.

Гледайте хитовия сериал „Мускетарите” всеки понеделник, вторник и петък от 22:00 часа по БНТ1!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мускетарите

С втори сезон на „Кадифе“ започват хитовите сериали по БНТ1