Актуално Темата на Нова

"Темата на Нова" на 14 и 15 март

Добави коментар

„Темата на Нова": Новият Франкенщайн - събота, 19:45 ч.; Къде и как да вложим парите си - неделя, 19:45 ч.
Събота, 14 март, 19:45 ч.

тема: Новият Франкенщайн
автор: Райчо Чапразов
оператор: Цоньо Дончев


Композиторът, който събра в музика България, Гърция, Румъния, Унгария, Турция и накара Европа и света да танцува и плаче така, както се случва тук...

С пристрастие към България, заради българските гласове, заради фолклора, само в рамките на 1 година Горан Брегович свири за втори път у нас по личната покана на Петър Пашов.

„Аз идвам от една музикална култура , която има много малко оригинал. Ние сме обкръжени от великата музика; унгарска, румънска, българска, гръцка. Така, че аз съм композитор – Франкенщайн, една смес от музиката, която е около нас. Та ако си мислите ,че съм откраднал нещо от българската музика само защото съм искал – не е така, на мен просто ми върви така, върви ми да свързвам нещата. Когато свиря в българия, мисля че това е музиката, която свиря в къщи”, казва Брегович.



Неделя,  15 март, 19:45 ч.

тема: Къде и как да вложим парите си?
автор: Галя Щърбева

Термините кредит, лихва, доходност, цена на живота придобиват все по-голямо значение в условията на финансова криза. Ако до преди няколко месеца повечето от нас не знаеха размера на лихвите по кредита или депозита си, днес всяко едно помръдване на цифрите ни кара да потръпнем. Така постепенно започнахме да си задаваме въпроси от рода на: да тегля ли кредит, къде и как да вложим парите си, да взема ли стоки на лизинг...


Добрата новина е, че финансовите анализатори вярват, че кризата ще отмине за период от шест до девет месеца. Дотогава се въздържайте се от необмислени покупки и следете изкъсо семейния си бюджет, съветват те.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS