Драми

Феномен

bTV • 0/5

Phenomenon, САЩ, 1996

Драма


Режисьор: Джон Търтълтоб
В ролите: Джон Траволта, Кира Седжуик, Форест Уитакър, Робърт Дювал, Джефри Демън

Изпълнението на Джон Траволта е една от най-добрите причини да видите този изключително затрогващ филм, който доста напомня на популярния роман на Даниъл Кийс “Цветя за Алджърнън” (по който бе заснет популярният в края на 60-те години филм “Чарли”). Траволта играе механика Джордж Моли, който вижда ярка светлина в небето една нощ и на следващата сутрин се събужда с уникални способности, жаден за знания и умен дотам, че успява да разкодира шифрите на армията просто ей така, както си седи. По-интересната драматична сюжетна линия все пак не е свързана с правителствените тайни, а със съседите и приятелите на Джордж, които просто не приемат неговите тайнствени способности. Робърт Дювал е както винаги солиден в ролята на д-р Бръндър, който е познавал Джордж през целия му живот, а Кира Седжуик е прекрасна като Лейс Пенамин – момичето, в което нашият герой се влюбва. Ако сте пропуснали този филм по кината, значи не сте видели най-добрата роля на Траволта, след като Тарантино възроди кариерата му с “Криминале”.

Още за Феномен

11:25
26.04.2019
Феноменалните 2, анимация, САЩ, 2018 реж. Брад Бърд, (7 плюс )
20:00
26.04.2019
Експедиция в непознатото: Японската Атлантида (Expedition Unknown: Japan`s Atlantis) Джош Гейтс пътува до отдалечения остров Йонагуни и се гмурка във водите на Тихия океан, за да изследва подводен феномен, наречен японската Атлантида. PREMIERE
02:00
27.04.2019
Какво може да е това?: Епизод 20 (What on Earth?: Mayan Armageddon: The New Evidence) Сателитите обикалят Земята с 27 500 км/ч и понякога заснемат причудливи явления. Те разкриват мистерии и феномени, които не подлежат на обяснение.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Феномен (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg