Кино

„Z-та световна война” стана най-касовата премиера в кариерата на Брад Пит

Добави коментар

„Z-та световна война” стана най-касовата премиера в кариерата на Брад Пит
Миналата седмица с прожекция на апокалиптичния екшън беше открит ежегодният кино фестивал в Москва


С резултатите от премиерния уикенд на апокалиптичния екшън „Z-та световна война” в САЩ, Брад Пит отбеляза личен рекорд като актьор. Филмът, в който освен в главната роля, Пит се изявява и като продуцент, се превърна в най-касовата премиера в кариерата му досега. С приходи от 66 млн. щатски долара,  „Z-та световна война” измести  комедията „Мистър и мисис Смит“, която през 2005 г. е донесла на актьора 50,3 млн. щатски долара от премиерния уикенд в САЩ.

Общите глобални резултати на „Z-та световна война” от първите три дни на екран са 111,8 млн. щатски долара,
които му отреждат второто място в любопитната класация за филми, посветени на глобални бедствия. Въпреки разнообразните кино интерпретации по темата през последните години, пред него се нарежда единствено „След утрешния ден“ (2004 г.). Силно е и представянето на „Z-та световна война” през премиерния уикенд в Европа, като по-специално в Турция, която се намира в сложна политическа обстановка, филмът стана втората най-касова премиера на „Парамаунт“ досега.


Преди да излезе официално в кината по света, със специална прожекция на „Z-та световна война” беше открито 35-то издание на Московския филмов фестивал. Брад Пит се появи на червения килим в руската столица в компанията на председателя на фестивала, именития руски режисьор Никита Михалков. С кожени панталони и рокерска визия, Пит разчупи иначе официалната атмосфера и зарадва стотиците си почитатели с автографи и снимки.

Апокалиптичният 3D екшън „Z-та световна война“ се разгръща около служителя на Обединените нации Джери Лейн (Брад Пит), който обикаля света в трескава надпревара с времето, за да спре пандемия, заплашваща да свали правителства, да разбие армии и да покоси човечеството като вид.

„Z-та световна война” е вдъхновен от едноименния роман на Макс Брукс, който е на книжния пазар у нас от издателство „Изток-Запад”, а режисьор на филма е Марк Форстър („Спектър на утехата”, „Балът на чудовището”). Екранни партньори на Брад Пит са Дейвид Морсе („Зелената линия”), Мирей Енос („Убийството”), Джеймс Бадж Дейл („Пасифик”) и др.

„Z-та световна война” е предпремиерно вече и в 3D кината у нас, а официалната му премиера е на 28 юни 2013 г.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Брад Пит , Z-та световна война

Брад Пит реагира на онлайн истерията за подновената връзка с Дженифър Анистън

Марион Котияр бременна, отрече да има връзка с Брад Пит

Брад Пит и Анджелина Джоли минаха по синия килим на „Господарка на злото“ в Лондон

Представяне на „Господарка на злото“ в Лондон

Таблоид твърди, че лекарите се страхуват за живота на Анджелина Джоли