Филми Фентъзи

X-Мен 2

Добави коментар

Това впечатляващо продължение на Х-Мен превъзхожда предшественика си във всяко отношение – още по-впечатляващи ефекти, развитие на познатите вече персонажи, въвеждане на нови и подготвяне на почвата за предстоящ експлозивен конфликт.

X2, САЩ, 2003

Фентъзи екшън

реж. Брайън Сингър

с Патрик Стюарн, Хю Джакман, Йън Маккелън

X-Мен 2Това впечатляващо продължение на Х-Мен превъзхожда предшественика си във всяко отношение – още по-впечатляващи ефекти, развитие на познатите вече персонажи, въвеждане на нови и подготвяне на почвата за предстоящ експлозивен конфликт.

Заплашени в първия филм с геноцид, мутантите и техните поддръжници – неофициално водени от д-р Чарлс Ксавие (Стюарт) – намират заплашени личните си права от новопредложения Акт за регистриране на мутантите. Чрез него враговете им като ген. Уилям Страйкър (Брайън Кокс) се надяват да ги преследват и елиминират. Благородният Ксавие и екипът му от Х-Мен все така се борят срещу злото, докато коварния Магнето (Маккелън) – също в затвора – остава застъпник на контрола над тях.

На никой режисьор не би било лесно да придаде достоверност на изобилието от персонажи, отношения между тях и сюжетни линии в подобен филм, но Брайън Сингър се справя с предизвикателството. Хали Бери се завръща като контролиращата времето Буря, но има твърде малко сцени с нейно участие в продължението; същата е съдбата и на Ребека Ромийн-Стамос като Мистик. Ала Джийн Грей на Фамке Янсен има възлова роля в случващото се. Именно развитието на героите и идеята за толерантност правят Х2 повече от типичен филм за пуканки.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Патрик Стюарн , X-Мен 2 , Хю Джакман , Йън Маккелън

Хю Джакман още веднъж ще се превъплати във Върколака

„Стомана на ринга” - бокс между истински роботи в нов проект на Disney

Хю Джакман до роботите от филма ЖИВА СТОМАНА на Comic Con

Хю Джакман тренира боксьор от бъдещето в "Стомана на ринга"