Актуално В програмата

Вълнуващи срещи със съвременни просветители във великденската програма на bTV

Добави коментар

Цяла седмица със специални празнични издания на любимите актуални предавания ще предложи програмата на bTV.

Изнесени студиа, ексклузивни гости и директни включвания от емблематични български места ще отведат зрителите отвъд злободневните теми и ще ги заредят с празничен дух и настроение.

Специалната програма на bTV за Великден започва със съботното издание на „Тази събота и неделя“. Навръх 145 години от Априлското въстание, директно от историческата столица на България Копривщица, Жени Марчева и нейните гости – ген.-майор Явор Матеев, Александрина Пендачанска и Найо Тицин, Иван и Жени Лечеви – ще коментират възстановката „Първата пушка“. В студиото в София гости на Александра Кръстева и Диана Любенова ще бъдат голямата актриса Мария Стефанова, една от най-продаваните съвременни писателки Катерина Хапсали и д-р Людмила Емилова. Зрителите ще надникнат и в морския дом на артистичното семейство на Белослава и художника Евгени Йонов.

Съботната сутрин в ефира ще продължи със слънчевата Натали Трифонова, която ще посрещне в студиото на COOLt музикалното дуо F.O. и Peeva и режисьорa Андрей Хадживасилев. Звезден блясък от Оскарите – кои филми така и не получиха заветната награда и още отзиви от гордостта на България Мария Бакалова.

Зрителите пред малките екрани ще посрещнат Възкресение Христово в два от най-красивите български манастири – Рилския и Бачковския, както и в столичните катедрални храмове „Света Неделя“ и „Св. Александър Невски“ . Гости на „Тази събота и неделя“ в първата великденска сутрин ще бъдат семейството на певицата Марияна Попова и актьорът Веселин Плачков, етнологът Анелия Овнарска, лекарят-дарител д-р Дончо Дончев и една от най-талантливите и красиви български цигуларки Зорница Иларионова.

В „Търси се“ Меги и Нели ще представят в нова и непозната светлина, която ще разкрие като изключително забавен, усмихнат и позитивен човек, звездата от хитовия български сериал на bTV „Съни бийч“ Боряна Братоева.

В празничното издание на „120 минути“ на Великден зрителите ще видят историята на църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим и актьора Пламен Манасиев в „Главната роля“. Специален гост на Светослав Иванов ще е отец Ангел от църквата „Света София“, която съществува от IV век. Българският посланик в Израел Румяна Бъчварова ще разкаже за атмосферата по Светите земи в празничния ден. Васил Христов ще се включи от Лондон с ексклузивна среща с най-известния биограф на кралското семейство на Великобритания.

На Светли понеделник в ефира на „Тази сутрин“ започва традиционната празнична поредица „Седмица на духа“, която насочва светлините на прожекторите към хората с кауза и послание и непреходните житейски теми. Гости на Биляна Гавазова и Златимир Йочев през седмицата ще бъдат писателят Георги Господинов, шампионката Невяна Владинова, българският ученик, приет в Харвард Георги Иванов, д-р Сибила Маринова и актьорът Пенко Господинов. Специално за зрителите, екипът на „Тази сутрин“ ще проследи и тържествените чествания в Деня на храбростта и българската армия на 6 май, с удължен ефир до обедната емисия на bTV Новините.

Сутрините на празничната седмица продължават с „Деси и приятели“ в „Преди обед“. От понеделник до петък, в отсъствието на Сашо Кадиев, любимата водеща ще си партнира с различни ТВ джентълмени, сред които духовитите Николаос Цитиридис и Дани Петканов. На Възкресение в понеделник зрителите ще се насладят на голямата Цветана Манева и проф. Андрей Пантев – за смисъла на живота и за любовта. И още през седмицата: какъв е животът на водещия на „Тази сутрин“ Златимир Йочев, когато не носи строг костюм, как актрисата Мария Статулова живее със стотици жаби, защо един британски университет създаде курс по щастие и направи ли той студентите по-доволни от живота.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Тази сутрин , Тази неделя , COOL…T , Търси се , 120 минути , Тази събота , Преди обед

Мира Добрева с първа телевизионна изповед след 7-дневната кома в „Търси се…“

Васил Найденов завладява сцената на „Търси се…“

Футболистът Стойко Сакалиев в „Търси се“: „Дъщеря ми и аз победихме рака!“

Актрисата Искра Донова за трудния път до желаното дете в „Търси се…“

Chef Илиан Кустев в „Търси се…“