Актуално В програмата

Стартира емблематичната кампания на KINO NOVA – "Треска за Оскари"

Добави коментар

Предстартовата „Треска за Оскари“ стартира по KINO NOVA специално за всички киномани очакващи най-голямото киносъбитие на годината – 92-те награди „Оскар“.

Предстартовата „Треска за Оскари“ стартира по KINO NOVA специално за всички киномани очакващи най-голямото киносъбитие на годината – 92-те награди „Оскар“. В продължение на 4 седмици всяка вечер от 21:00 ч. отличени и номинирани от Академията за филмово изкуство 28 заглавия ще вдъхнат холивудски блясък на ефира, а всеки уикенд два премиерни за българския ефир филма ще приковат вниманието на най-големите фенове на киното.

Селекцията на филми стартира с номинирания за два „Оскара“ екшън с участието на Харисън Форд и Раян Гослинг – „Блейд Рънър 2049“. Седмицата продължава с любимите заглавия „Хубава жена“, военната драма „Възражение по съвест“, екранизацията на „Красавицата и Звяра“ от 2017 г. и класиката „Топ Гън“. Двете премиери, на които киноманите могат да се насладят още този уикенд, са спечелилите по две от най-престижните филмови отличия заглавия – затрогващият разказ „Манчестър край морето“ в събота и интригуващата реална история около разследване на „Бостън Глоуб“ – „Спотлайт“ в неделя.

Втората седмица ще прикове вниманието на зрителите с драмата по литературната класика на Майкъл Морпурго „Боен кон“ на 5 април и спечелилата три „Оскара“ драма – „Мемоарите на една гейша“ на 9 април. Премиерите, които очакват зрителите през уикенда, са биографичните филми – „Рокетмен“ за света на артиста Елтън Джон, както и „Господин Търнър“ с разказ за последните 25 години от живота на визионера, променил британската живопис – Джоузеф Търнър.

Третата седмица ще бъде белязана от безспорния хит с две награди „Оскар“ – „Джанго без окови“ на 12 април и носителя на цели пет отличия филм „Спасяването на редник Райън” 16 април. Премиерните заглавия със запазено място по KINO NOVA на 17 и 18 април са Sci-Fi драмата с участието на Ейми Адамс – „Първи контакт“, както и авангардната комедия за любовните отношения – „Омарът“.

Историята на чаровен измамник, изигран от Леонардо ди Каприо в „Хвани ме, ако можеш“ на 21 април и приключенският екшън, превърнал се в абсолютен хит с три награди „Оскар“ – „Черната пантера“ на 22 април, са сред филмите, които ще предложат неповторимо кино изживяване на зрителите в четвъртата седмица от кампанията. Последните премиерни ленти в „Треска за Оскари“ ще бъдат безкомпромисната драма „Другото лице на властта“ и комедията „Вади ножовете“ на 24 и 25 април.

Финал на кампанията ще постави дългоочакваната церемонията по връчването на 92-те награди „Оскар“, които ще бъдат излъчени директно в ефира на KINO NOVA в нощта на 25 срещу 26 април. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро, а дотогава зрителите могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на бляскавото кино събитие в ефира на NOVA.

Не пропускайте всички звездни филмови ленти на "Треска за Оскари" всяка вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Треска за Оскари

Специално студио „Треска за Оскари – Нощта на триумфа“

Първокласно кино изживяване в последната седмица на "Треска за Оскари"

Истински приключения и вълнуващи моменти в "Треска за Оскари"