Актуално В програмата

Специален коледен епизод на “Ловци на храна”

Добави коментар

Chef Андре Токев и приятели омайват с нетрадиционно поднесени традиционни български ястия.

Специален коледен епизод на кулинарното приключение “Ловци на храна” ще излъчи bTV на празничния 24 декември от 12.30 ч. на обяд. Екстравагантни рецепти на традиционни български ястия за Бъдни вечер и Коледа ще ни поднесе кулинарният откривател Chef Андре Токев. Този път той ще изненада зрителите и със сериозно подкрепление в лицето на четирима кулинарни топ готвачи и негови верни приятели.

Четиримата “другари по черпак” са едни от най-големите имена в кулинарните среди у нас и по света. Това са председателят и членове на Българската асоциация на професионалните готвачи – Димо Димов, Андрей Стоилов, Ути Бъчваров, Джун Йошида и най-младият сред видните chef-гости – Владимир Тодоров. Всички те ще бъдат негови специални гости в уютна, планинска хижа в село Баня, Разложко, където всеки от тях ще сподели пред зрителите своя уникална рецепта.

Всички ястия ще бъдaт приготвени от изцяло български продукти. На масата ще има смилянски боб, свинско от специална порода свине - “мангалица” и традиционна питка, които ще бъдат представени в най-неочаквана и бляскава светлина. Сред шедьоврите в епизода на 24 декември ще са боб с какао и греяна бира, а също и необикновен паниран боб, свинско с туршия, патешки терин и още.

Mястото на срещата на chef-овете не е случайна - село Баня до Разлог е едно от древните селища у нас, с много минарални извори и запазени атрефакти от тракийско и римско време. Смята се, че това е мястото, където е заквасено първото кисело мляко. В епизода Chef Токев ще посети ферма за отглеждане на специална порода свине “мангалица” и ще ни запознае с някои от минералните извори в района и Римската баня.

Коледното издание на предаването ще даде възможност на петимата майстор-готвачи да се развихрят пред екрана с наточени ножове и неповторим хъс за готвене. Какви други изненади са подготвили – предстои да разберем в “Ловци на храна” на 24 декември от 12:30 ч. по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ловци на храна

“Ловци на храна” продължава с невероятен „стрийт фууд тур“ из Неапол

“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Тази неделя по bTV „Ловци на храна“ тръгва по пътя на бирата в Лом

​ Chef Андре Токев се завръща с нов сезон на “Ловци на храна” тази есен по bTV

Новият сезон на “Ловци на храна” тръгва с есктавагантна люта салата oт рози