Актуално В програмата

“Ловци на храна” продължава с невероятен „стрийт фууд тур“ из Неапол

Добави коментар

Приключението на „Ловци на храна“ в слънчева Италия продължава на пълни обороти - тази неделя точно в 12:30 ч. по bTV.

Без съмнение, вече влюбен в Неапол, Chef Андре Токев ще тръгне широко усмихнат из улиците на родния град на Chef Марко Лукиари, за да усети живота, ароматите, настроението и най-вече да опита традиционната за града улична храна. Техен екскурзовод в епизода ще бъде българката Антоанета, която е избрала да живее там от 1991 г. Тримата заедно ще се впуснат в изключително пъстро на вкусове и традиции неаполитанско приключение, което ще е съсредоточено в Стария град.

Зрителите на bTV ще видят любимото място на София Лорен – в сърцето на Неапол и „Обелиска на Богородица“, висок 36 м, който опазил града от пандемиите през вековете. Особено силно ще бъде усещането на „ловците на храна“, когато се разхождат по историческата улица, която разделя града по права линия и е наредена преди повече от 2000 години. Тя е направена изцяло от вулканични камъни и е добре запазена до днес. Българката Антоанета ще разкаже любопитни истории за църквите и замъците, които са навсякъде, а тримата заедно ще се насладят на вдъхновяваща разходка из малките и тесни улички на Неапол. Докато се разминават едва-едва с мотористите, те ще стигнат до една от кулинарните стрийт-фууд забележителности - „Пица Фритта“. Ще разберат историята на пицата, чиято рецепта е разпространена по цял свят и ще се запознаят с майстора, който я приготвя. „Пица Фритта“ е леко запържена, много семпла и вкусна и определено ще впечатли усмихнатия през цялото време Chef Токев. В целия епизод компанията няма да спре да опитва най-различна, традиционна, улична храна в този динамичен и пълен с усмихнати хора град. В края на разходката тримата ще хапнат и лимонов сладолед и в хор ще възкликнат “Ла Долче Вита“.

На финала на епизода Chef Марко Лукиари ще приготви една лесна на вид рецепта - паста с миди, бяло вино, чесън и магданоз, която пасва отлично на чаша бяло вино от Неапол.

Епизодите от древния град ще бъдат точно три, а вие не пропускайте втория от тях - тази неделя в 12:30 ч. по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ловци на храна

“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Тази неделя по bTV „Ловци на храна“ тръгва по пътя на бирата в Лом

​ Chef Андре Токев се завръща с нов сезон на “Ловци на храна” тази есен по bTV

Специален коледен епизод на “Ловци на храна”

Новият сезон на “Ловци на храна” тръгва с есктавагантна люта салата oт рози