Спорт Зимни спортове

Скандал с флага на австралийците във Ванкувър

Добави коментар

Международният олимпийски комитет (МОК) разпореди на австралийските олимпийци да махнат флага с боксиращо се кенгуру, издигнат от тях в олимпийското село във Ванкувър...

Скандал с флага на австралийците във ВанкувърМеждународният олимпийски комитет (МОК) разпореди на австралийските олимпийци да махнат флага с боксиращо се кенгуру, издигнат от тях в олимпийското село във Ванкувър, което предизвика гневни реакции от страна на делегацията, които са твърди, че знамето остава на мястото си.

Според МОК изображението може да се тълкува и като реклама поради това, че е с регистрирани авторски права. Решението на МОК бе наречено “смешно” от вицепремиера на Австралия Джулия Гилард.

Представителят на олимпийския комитет на страната от зеления континент Майк Танкред пък заяви, че австралийските олимпийци няма да се подчинят на разпореждането.

Боксиращото се кенгуру се явява символ на спорта в Австралия. Олимпийският комитет на страната използва изображението още от 1983 година, с обяснението, че боксиращото се кенгуру се явява талисман на австралийските спортисти.

Интересно обаче защо знамето се появява за първи път на олимпийски игри, а не го видяхме в Пекин. То стана една от атракциите във Ванкувър, като куп туристи го снимат, минавайки покрай олимпийското село.


Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Зимни олимпийски игри

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 12-20 февруари

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 4-11 февруари

Зимните олимпийски игри Пекин 2022 по БНТ

Зимната олимпиада във Ванкувър - по БНТ1 - от 12 до 28 февруари 2010 г.

Програма на Зимната Олимпиада във Ванкувър