Актуално bTV Репортерите

Силата на човешкия дух и слабостите в организацията на родния спорт в bTV Репортерите този уикенд

Добави коментар

В седмицата, в която заради лошото си състояние и от съображения за сигурност беше затворена зала „Армеец”, съботното издание на bTV Репортерите ще повдигне темата за новите и големи спортни зали в България. В неделната вечер bTV Репортерите ще представят една различна история за надмогването на ужаса със силата на вярата и духа в разказ от първо лице.

В седмицата, в която заради лошото си състояние и от съображения за сигурност беше затворена зала „Армеец”, която беше място за тренировки на най-голямата школа по волейбол в България – тази на ЦСКА, и в която са тренирали някои от най-изявените имена в историята на „червените” в последните 40 години, съботното издание на bTV Репортерите ще повдигне темата за новите и големи спортни зали в България.

 

За последните пет години в страната са изградени няколко съоръжения с капацитет за поне 5000 зрители на обща стойност над 210 милиона лева, сред които „Арена Армеец” в София, „Булстрад Арена” в Русе и „Колодрума” в Пловдив. До колко обаче големите зали са полезни на българския спорт? Работят ли на загуба те? Защо не се използват от спортистите и какви са проблемите с базите за тренировка на клубовете в София? Отговорите на тези и други въпроси зрителите на bTV ще научат от филма на спортния журналист Димитър Тасев, операторите Стойко Захариев и Огнян Кръстев и монтаж Станислав Стоев на 7 януари, веднага след bTV Новините. 

 

Добави описание

 

Точно в 19:30 ч. в неделната вечер bTV Репортерите ще представят една различна история за надмогването на ужаса със силата на вярата и духа в разказ от първо лице. Във филма на Полина Ботева, операторите Любен Кацаров и Павел Баев и монтажист Илияна Чешмеджиева две момичета ще разкажат как се оцелява след сексуално робство в Ислямска държава. Ламия Аджи Башар и Надя Мурад не само успяват да се спасят, но и намират сили да се изправят срещу групировката. Те са тазгодишните лауреатки на наградата „Сахаров” за свобода на мисълта. Отличието им бе връчено на специална церемония в Страсбург, където екипът на bTV бе сред малкото, допуснати до лична среща с младите жени, жертва на жестокостта на Ислямска държава.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър