Филми Комедии

Шантав петък

Добави коментар

Джейми Лий Къртис е блестяща в "Шантав петък" - забавната, проницателна и интелигентна семейна комедия, посветена на взаимоотношенията между майки и дъщерите им в тийнейджърска възраст.
Freaky Friday - 2003 / САЩ

Комедия

Режисьор:    Марк Уотърс
В ролите:    Джейми Лий Къртис, Стивън Тоболовски, Чад Майкъл Мъри, Линдзи Лоън, Марк Хармън и др.

Шантав петъкДжейми Лий Къртис е блестяща в "Шантав петък" - забавната, проницателна и интелигентна семейна комедия, посветена на взаимоотношенията между майки и дъщерите им в тийнейджърска възраст. Къртис-комичката не само си припомня дните на млада актриса, но освен това демонстрира и своята мъдрост като майка на тийнейджърка, каквато е в живота.

Филмът е създаден по романа на Мери Роджърс. Къртис е д-р Тес Коулман - вдовица, майка и психоложка, която е в постоянен конфликт с 15-годишната си дъщеря Ана (чудесната пораснала Линдзи Лоън във втория си филм след "Капан за родители"). Тес се заяжда с Ана, защото момичето свири в дамска рок-банда, Ана пък не приема годеника на майка си Райън. След това, с помощта на малко магия, двете си разменят телата. Разбира се, това предизвиква поредица от комични недоразумения, докато най-накрая и двете започват да изпитват истинско уважение към гледната точка на другата.

"Шантав петък" се занимава спокойно със сериозни въпроси като притеснението на детето от повторната сватба на родителя и с безпокойството на родителя заради напъпваща сексуалност на детето. Написан от Хедър Хач и Лесли Диксън с познаване на съвременната култутра на младото поколение и режисиран от Марк Уотърс ("Лудо влюбена") с дълбоко разбиране на връзката между майка и дъщеря, филмът не забравя да остави място и за много остроумно-глуповат хумор, по-голямата част от който блясва благодарение на Къртис - щедра, игрива и толкова секси.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шантав петък

Вълшебства, романтика и приключения в Деня на Дисни на 26 декември