Филми Комедии

Ятаган (2020)

Добави коментар

В центъра на историята е полицейски инспектор, който се опитва да се спаси от уволнение чрез набеждаването на местен лентяй в терорист. Двамата обаче влизат в необичайно партньорство, а резултатът от него е грандиозна схема за източване на пари от държавната администрация.

  • Жанр - комедия
  • България
  • 2020

Рангел Костов (Мариан Вълев) – някогашен красавец, но понастоящем системен пияница – е полицейски инспектор в новосформираната Агенция за борба с тероризма. Начело на държавната структура с абревиатура АБОРТ е Силвия Овчарова (Жени Калканджиева) – жена без никакви познания в областта, но за сметка на това с болни амбиции да се превърне в медийна звезда. Затова тя натиска служителите си да ѝ предоставят резултати от дейността си, каквито обаче липсват. За да не бъде уволнен, инспектор Костов, окрилен от алкохола, измисля доклад за разкрита терористична клетка на Ислямска държава в България, „начело“ на която е нищо неподозиращия квартален нехранимайко Николай Николов – Никсъна (Ивайло Драгиев). Силвия приема това за чиста монета и веднага дава ход на разследване, убедена, че случаят ще се превърне в тема номер едно и ще сбъдне мечтата ѝ за популярност. Както и става…

Впоследствие, страдащ от угризения и притеснен от ескалиращите лъжи, Костов тайно отива при арестувания младеж и му разкрива схемата си. За негова голяма изненада, Никсъна изведнъж се превръща в умел комбинатор и на секундата разработва план за бързо забогатяване, като въвлича и инспектора в него. Така двамата оформят необичаен престъпен тандем. Костов убеждава Овчарова да освободи Никсъна като „двоен агент“ и да отдели сериозни парични средства за „пълното разбиване на цялата терористична мрежа на Балканите“.

Двамата заговорници получават сериозно лично финансиране, което охотно усвояват, а Овчарова започва да се превръща в олицетворение на борбата с тероризма и медийна звезда. Когато данните за „огромните успехи“ на българския антитероризъм най-после достигат до Интерпол и ЦРУ, своеобразният „булгаргейт“ бързо бива разкрит. Но всички местни играчи са дотолкова затънали в лъжите си, че единственият им изход е заедно да превърнат тези лъжи в истини…

Звездният каст на „Ятаган“ се допълва още от Любомира Башева, Стефан Денолюбов, Георги Стайков, Невена Бозукова-Неве, Китодар Тодоров, Силвия Станоева и др. Със специално участие се включват Любомир Нейков, Йордан Йовчев и Ники Илиев. Режисьор на продукцията е Андрей Андонов, сценарист – Христо Христов, а продуцент – Христо Дерменджиев (А Плюс Филмс).

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър