Актуално Други

По 150 души на ден посещават къщата от "Перла"

1 коментар

По 150 души на ден посещават къщата от "Перла". Тя се намира на азиатския бряг на Босфора, в един от най-скъпите квартали в мегаполиса – "Кандълъ"
По 150 души на ден посещават къщата от "Перла". Тя се намира на азиатския бряг на Босфора, в един от най-скъпите квартали в мегаполиса – "Кандълъ"

 
По 150 души на ден посещават къщата от Още с първата си серия сериалът "Перла" стана една от най-гледаните продукции в българския телевизионен ефир. В цифри филмът се изразява така - седем месеца, 166 епизода, 332 часа цяла България преживяваше романтичната история на Инджи и Мехмед.

Наш екип посети, къщата, където е сниман хитовият сериал.

От десет години Хабиб пази една от най-големите туристически забележителности в Истанбул - къщата от сериала "Перла". Въпреки че живее сам, няма миг спокойствие - защото постоянно идват фенове на сериала. Понякога повече от 150 на ден.

"Най-много искат да видят спалнята на Мехмет и Инджи. Искат да се запознаят с Къванч, да си вземат автограф от него, любопитно им е какви мебели има тука - те си мислят, че едва ли не героите живеят тук. Хората си мислят, че като дойдат тук, ще видят героите", разказва той.

Хабиб прекарва с екипа на сериала "Перла" три години.

"Тези 3 години бяха незабравими, но след снимките на финалния епизод - всички артисти, заедно с режисьора, сценариста, се хвърлиха с дрехите в басейна. После имаше парти около басейна - наистина беше много весело", допълни той.

Къщата от "Перла" се намира на азиатския бряг на Босфора, в един от най-скъпите квартали в мегаполиса – "Кандълъ".

"Това е една от най-старите къщи около Босфора и има историческа стойност от първа степен - води се за исторически паметник. Построена е през 1853 година", разказа още Хабиб.

"Перла" не е единственият сериал, който е сниман там.
Вече 30 години сегашните собственици я дават под наем като снимачна площадка. Те ползват вилата само за лятна резиденция. Преди 12 години се опитали да я продадат, но не се намерил купувач за поисканите 20 милиона долара.

Днес къщата, известна като "вилата на Абуд Ефенди" струва 75 милиона долара. По непотвърдена информация, продуцетската компания плаща наем от 20 хиляди долара на епизод.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Перла сериал , Перла

Къванч Татлъту се ожени В Холандия

Къванч Татлъту (Kivanc Tatlitug)

Пълната версия на „Перла” по „Диема Фемили”

Къванч Татлъту рекламира националния авиопревозвач на Турция

Повторение на турския сериал "Перла" по bTV