
Модерният градски човек всекидневно поглъща с храната си едни 6%, които не са точно храна. Доматите са покрити с газ, за да са червени, ябълките с восък, за да са сочни, сиренето е снежнобяло и трае с месеци…
Храната на постиндустриалната епоха се е променя много бързо, а телата ни – не. Всички знаем, че е важно да се храним правилно, но естествената храна изисква грижи, време и усилия. Пък и не всеки е готов да мине на диета от спелта, киноа и кълнове.
Не, няма да ви караме да се чувствате виновни, но е добре да сте информирани, а за това има грижата кулинарната енциклопедия „Какво ядем” от 16.30 и 23.00 ч. в събота и неделя.
И един съвет: ако не можете да произнесете някоя от съставките, изписани на етикета, по-добре не купувайте продукта. Текст от potv.bg