Актуално Други

Николай Бареков напусна bTV

Добави коментар

Водещият на сутрешния блок на bTV Николай Бареков напусна медията.

Водещият на сутрешния блок на bTV Николай Барековнапусна  медията.

Това става ясно от открито писмо на самия Бареков публикувано в блога на Бареков.
Николай Бареков напуска бТВ"През последната година зачестиха и увеличиха настойчивостта си към мен интересните предложения от авторитетни медии у нас и в чужбина за продължаване на творческата ми дейност и участието ми в различни съвместни проекти. Ценното за мен е, че те ми дават по-голяма самостоятелност във взимането на решение, що се отнася до глобалното развитие на един медиен процес. Познавам добре спецификата на журналистическия занаят, но дойде време и искам да овладея и изкуството да създаваш и управляваш голям проект в медиите. Взех своето съдбоносно за мен решениe да приема много висок ръководен пост на друго място, а преките ми ръководители от btv приеха с разбиране и добро отношение, присъщо само на най-голямата медия, моето желание", пише в писмото си Бареков.

Към писмото има и "Обръщение към приятелите". В него се казва: Скъпи приятели, и най-дългите и хубави приказки все някога свършват. Както пее великият Джим Морисън в любимата ми песен на Доорс The End: „Това е краят на нашите сложни планове, красиви приятелю. Никога няма да погледна отново в очите ти. Боли от свободата, но ти никога няма да ме последваш.“ Той е казал всичко, което и аз искам да ви кажа при новината, че моите творчески пътища с любимата ми телевизия се разделят.

Това решение е логично и добре премерено, взето с много разум и приятелство и от двете страни. Признавам, това решение беше плод на голяма моя вътрешна борба през последната година и половина. Причината е много проста. Време е да поема по самостоятелен път в отговор на моите вътрешни журналистически терзания и убежденията ми за развитието на медиите в глобален мащаб. Седем години заедно всяка божа сутрин в дома на почти всяко българско семейство са страшно много време и човек става неусетно зависим от собственото си ежедневие. Признавам, ето с това се борих вътрешно в себе си през последните дълги месеци. Сега вече тръгвам по свой собствен път и предстои да се докажа на ново поприще в медиите, с което тепърва да воювам за вашата подкрепа.

Обичам битките и предизвикателствата и живея с тях. Знаят го приятелите ми, знаят го и враговете ми. Скоро време ще научите много интересни неща за новите ми творчески проекти. Нека Бог да ми е на помощ! Благодаря на семейството си и приятелите ми, които подкрепиха моето решение. Надявам се майка ми да е доволна, защото спазвам заръката и - да си тръгна от едно място, когато съм на върха. Горд съм, че съумях да сляза от вашия екран, когато съм част от най-силния и дълготраен публицистичен проект в историята на нашата телевизия btv – последните ми предавания сутрин и рубриката „На БарЕкадата“ се радват на рекордни рейтинги - между 7,5 -9% и пазарен дял от близо 60% от аудиторията /специалистите добре знаят на какво се равнява това!/. Вече седем години сме сами на върха с моите колеги, а това е отговорна, трудна и много уморителна задача. След идването ми в екипа на предаването „Тази сутрин“ преди седем години бе изпълнен замисълът на ръководството на телевизията и сутрешният ефир стана най-влиятелното място за политически анализи и новини без аналог в новата ни телевизионна история. Благодаря на голямото ми семейство от btv за бащинските грижи към мен и подкрепата, която имах през цялото време. Специални благодарности искам да изкажа и към г-жа Люба Ризова, г-жа Анна Тодорова и г-жа Бисера Ангелова. Безусловно това са личностите, на които дължа най-много шеметния си и успешен творчески път. Искам специално да благодаря и на г-н Емил Стоянов, който пръв ми подаде ръка преди повече от десет години и отново ме накара да повярвам в мечтата си, че мога да правя журналистика на най-високо ниво в България. Стискам палци и желая успех на моите приятели, които от утре продължават без мен свирепата борба за вашето доверие. Един етап от моя творчески път приключва, за да даде път на друг. Не оставям затръшнати врати, а отворените обятия на приятели, с които нищо чудно в обозримо бъдеще големият творец – Животът, отново да ни събере заедно в грандиозен творчески проект", се казва в края на писмото.  С много любов и уважение към приятелите от цяла България и колегите от btv

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Тази сутрин , Николай Бареков

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Златимир Йочев и Мария Цънцарова са новият екранен тандем в „Тази сутрин“

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

bTV ще отбележи 24 май със специално издание на „Тази сутрин“ и емисии новини

Актуалните предавания на bTV продължават през лятото с ексклузивни теми и гости