Актуално В програмата

Най-възрастният и най-младият участник напуснаха „MasterChef“

Добави коментар

Талантливи хоби-готвачи от различни поколения напуснаха тази седмица „MasterChef“.

От легендарната кухня си тръгнаха най-възрастната участничка, 62-годишната художничка Диана Бояджиева и най-младият талант, 18-годишният Александър Александров. Всеки от тях показа майсторство, въображение и умения в кулинарното шоу на bTV, но малко не им достигна, за да продължат в битката за 100 000 лева.

Класическият Кайзершмарн, популярен като „императорска палачинка“, реши съдбата на Диана по време на стрес теста. Въпреки че не успя да приготви перфектния австрийски десерт, художничката, която за втори път се явява в „MasterChef“, се сбогува с шоуто със самочувствие.

„Една спънка не бива да ти попречи да се развиваш, независимо на каква възраст си. Тръгвам си с усмивка и удовлетворение, животът е пред мен“, каза тя.
Този текст е копиран без разрешение от potv.bg

По-тежко преживя отпадането си 18-годишният Александър, чиято мечта беше да влезе в Топ 10. На елиминациите той сбърка индийското къри с по-лютия му тайландски „братовчед“ и не успя да пренесе журито с ястието си в богатата на силни аромати и вкусове Индия.

„Твоят път свършва тук, но какъв път беше само! Ти си най-младият участник в „MasterChef“, който стига до този етап от състезанието. Трябва да се гордееш със себе си, ти си герой!“, каза развълнуван Chef Петър Михалчев на Александър, Chef Роу за първи път не успя да прикрие сълзите си, а останалите претенденти за титлата го изпратиха с аплодисменти.

Мaster клас с Chef Мохамед Рамадан от Египет изправи хоби-готвачите пред тайните на близкоизточната кухня. Състезателите трябваше да повторят рецептите му за кибе, салата табуле и ориз с кайма, но овкусяването със специфични подправки и темперирането на соса се оказаха сериозни предизвикателства. Екзотичното ястие предизвика силни емоции в сирийката Мая Вожничко-Косак, която пристига в България след бомбардировките над родината й.

„Тази рецепта ме върна у дома, в Дамаск, преди войната, когато всички бяха богати и щастливи, а аз гледах как баба ми, майка ми, леля ми и сестрите ми правят кибе“, каза тя.

Въпреки очакванията именно Мая да се отличи във водения от Chef Рамадан кулинарен урок, Master-престилката спечели фотографката Мария Жекова.

Всичко по темата вижте в potv.bg

Разделени в два конкурентни отбора, хоби-готвачите трябваше да готвят за екип пивовари като съчетаят вкуса на основното и десерта с този на бирата. Пълно превъзходство показа синият тим, ръководен умело от Мария. Тя предложи отличен компаньон за пивото - пикантно сладко агнешко в бира с два вида чипс, плюс кейк с кестени, солен карамел и шоколад с чили.

Капитанът на червените, актьорът Стилян Желязков, не успя да конструира достатъчно добро меню и понесе разгромяваща загуба от синия отбор с 1 на 8. При готвенето един от неговите съотборници - шофьорът Мартин Банков, поряза ръката си, но след навременната лекарска намеса успя да се върне в надпреварата.

Първоначално публикувано в сайта потв.бг
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Мария Жекова e новият MasterChef на България

Стартира битката за големия финал в „MasterChef“

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

Хоби-готвачите в „MasterChef“ се борят за място на полуфинала

Цветелина Томиъм напусна „MasterChef“