Филми Комедии

Мисис Даутфайър

Добави коментар

Колко далеч би стигнал един баща, за да прекарва повече време с децата си? Когато Даниъл Хилард (Робин Уилямс) научава, че бившата му жена (Сали Фийлд) си търси икономка, той веднага кандидатства за позицията.
Mrs. Doubtfire, САЩ, 1993 г

Сценарист:  Ранди Мейъм Сингър, Лесли Диксън

Продуцент: Марк Радклиф, Робин Уилямс, Марша Гарсис Уилямс

Режисьор: Крис Кълъмбъс

В ролите: Робин Уилямс, Сали Фийлд, Харви Фиърстайн, Мара Уилсън, Робърт Проски, Пиърс Броснан

Мисис ДаутфайърКолко далеч би стигнал един баща, за да прекарва повече време с децата си? Когато Даниъл Хилард (Робин Уилямс) научава, че бившата му жена (Сали Фийлд) си търси икономка, той веднага кандидатства за позицията.

Но не като себе си, а преобразен чрез сложен грим в Мисис Даутфайър. След като е назначен, той си създава цял нов живот, грижейки се за семейството, което неотдавна е изгубил.

Безобразно смешен, изпълнен с комични ситуации и трогателни моменти - цялото семейство ще иска да гледа този филм отново и отново.

Мисис ДаутфайърФилмът е отличен с “Оскар“ за грим и със „Златен глобус“ за най добра комедия през 1994 г. Робин Уилямс пък получава приз за най-добра мъжка роля, въпреки че играе жена.

В реалния си живот Р.Уилямс се развежда с жена си, за да се ожени за бавачката на децата им, докато на филма се развежда с жена си и самият той се маскира като бавачка.

Всъщност Робин Уилямс играе мисис Даутфайър за втори път, след като в шоуто на Анду Кауфман се представя за неговата баба. Всеки ден тоновете грим, които превръщат Уилямс в мисис Даутфайър се наслагвали върху него в продължение на 4 часа и половина.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Робин Уилямс , Пиърс Броснан , Мисис Даутфайър

Отиде си Робин Уилямс

Пиърс Броснан пристигна в България