Сериали Драми

Имението Даунтън | Downton Abbey (2010)

Добави коментар

„Имението Даунтън” започва с новината за една от най-трагичните морски катастрофи – потъването на Титаник.

Downton Abbey /2010 / Великобритания - сериен филм

В главните роли:  Хю Боневил, Лаура Кармайкъл, Джим Картър, Маги Смит, Брендън Койл, Елизабет Макгавърн, Мишел Докъри и др.
Сценарист:  Джулиан Фелоус
Режисьори:  Браян Пърсивал, Анди Годард, Браян Кели и др.

„Имението Даунтън” започва с новината за една от най-трагичните морски катастрофи – потъването на Титаник. На борда на смятания за непотопим презокеански лайнер смъртта си намира и наследникът на богатата аристократична фамилия Кроули – Патрик Кроули.

Добави описание

Новината за неговата гибел бележи началото на драстични промени в живота на главата на семейство Кроули – Робърт Кроули, лорд на Грантъм (в ролята Хю Боневил), неговата съпруга Лейди Кроули (Елизабет Макгавърн), както и трите им дъщери.

Богатата и аристократична фамилия живее в своето имение заедно с многобройната си прислуга, следвайки дългогодишните традиции и порядки. Време е обаче това да се промени.

Добави описание

Време е в имението да пристигне новият наследник – Матю Кроули, далечен братовчед на семейството. Той идва в имението, за да предизвести необратимия ход на съвременната епоха, пропукването на установените йерархии и неизменните обществено-исторически промени.

„Имението Даунтън” е великолепен разказ, поднесен с изключително телевизионно майсторство – впечатляващ не само с пищната красота на епохата, която пресъздава, но така също и с брилянтната си актьорска игра, интригуващия сюжет и палитрата от персонажи и сложни човешки отношения.

  • Сериалът влиза в рекордите на Гинес като най-високо оценения от критиците.
  • Носител е на 2 Златни глобуса, 9 награди Еми, а всеки епизод във Великобритания е гледан от впечатляващите над 10 милиона души.
  • Успехът му обаче излиза много извън границите на Острова – сериалът е любим и на първата дама на САЩ Мишел Обама. Тя го харесва толкова много, че кани целия актьорски състав да посети и обиколи Белия дом.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Имението Даунтън

Лейди Сибил от “Имението Даунтън” се омъжи

"Игра на тронове" получи 19 номинации за "Еми"

„Имението Даунтън” с двоен епизод за премиерата на 17-и декември 2013