ТВ анонси History

HISTORY Channel с нови епизоди на три велики предавания през Април

Добави коментар

HISTORY Channel е подготвил нови интересни факти и изненадващи открития. Предаванията на фокус този месец са: „Изковани в огъня“, „Тайни в пясъка“ и „Кралска аутопсия“.

„Изковани в огъня“ - Сезон 10 (7x60’)

От 02.04. – всеки вторник от 21.05 ч.

„Изковани в огъня“ е на път, като кръстосва Америка в търсене на най-добрите ковачи на остриета в страната. Отправяме се към сърцето на планините Апалачи в Северна Каролина до световноизвестната ковачница на Клей Спенсър, където ще бъдат тествани трима от най-добрите занаятчии в нея. След състезание, състоящо се от два изтощителни кръга – ще остане само един от майсторите. Победителят ще има шанс да се състезава с други ковачи от цяла Америка, за да се определи кой от тях печели голямата награда.

„Тайни в пясъка“ (6x60’)

От 17.04. – всяка сряда от 22.00 ч.

Когато става въпрос за изменението на климата, пустините не са тема от първостепенно значение. Но с нарастването на глобалните температури те се оказват сред най-уязвимите места на планетата. Яростни пясъчни бури и ерозията все повече прекрояват сухите райони на земята. Докато го правят, разкриват изумителни открития. От изгубени древни градове до мистериозни геоложки образувания, „Тайни в пясъка“ изследва необикновени находки, които някога са били затрупани в пустините на планетата, но сега най-накрая биват разкрити.

„Кралска аутопсия“ – Сезон 2 (4x60’)

От 28.04. – всяка неделя от 23.00 ч.

„Кралска аутопсия“ се завръща с втори сезон, за да разследва причината за смъртта на четирима известни британски монарси: крал Джордж IV, крал Хенри IV, кралица Ан I и кралица Мери I.

Професор Алис Робъртс ще събере комбинация от исторически и медицински експертизи и ще използва разкази и документи от миналото, за да разбере как и защо са починали тези монарси.

Всяко разследване проследява аутопсия, извършена от акредитирания патолог д-р Брет Локиър, който ще използва уникална селекция от протезни тела, за да разкрие как е загинал всеки от монарсите. Ще се ползват и допълнителен съдебномедицински анализ и токсикологични тестове, за да се определи дали има някакви доказателства за насилствена смърт във всеки един от случаите.

След това професор Алис Робъртс ще отнесе откритията си до водещи световни медицински експерти и конституционни историци. Те ще помогнат да се определи как всяка болест и увреждане могат да са повлияли на управлението на монарсите в по-късните им години и в навечерието на смъртта им. Последните дни преди смъртта на тези исторически личности сега оживяват в ярки детайли, с помощта на първокласни драматични сцени.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър