ТВ анонси History

Какво ще дават по History през май

Добави коментар

Тайната морска история на Великобритания и последният крал зад Желязната завеса по HISTORY през май…

Рос Кемп: Търсач на потънали съкровища

От 5 май, всеки четвъртък, 23.00 ч.

Рос Кемп се впуска в серия от невероятни истории на корабокрушения по английското крайбрежие, за да ни разкрие някои от най-тъмните и най-грижливо засекретени тайни. От останките на робовладелски кораб, открити в близост до Плимът, и потопения Имперски флот на кайзера в залива Скапа Флоу до потъналия с целия си екипаж по време на морски изпитания самолетоносач-амфибия, Рос разбулва тайната морска история на Великобритания. Освен увлечението си към морската история, Рос има и лична причина да се впусне в това приключение, тъй като членове на неговото семейство са служили във флота, като някои от тях не са оцелели след корабокрушение, за да разкажат своите истории.

Най-големите загадки в историята с Лорънс Фишбърн

Нов сезон

От 11 май, всяка сряда, 22.00 ч.

Водещият на поредицата „Най-големите загадки в историята“ - носителят на наградата „Еми“ Лорънс Фишбърн, хвърля нова светлина върху някои от най-значимите тайни в най-новата ни история. Сезон 3 ще разследва нови мистерии в специални епизоди, сред които „Светият Граал“, „Кехлибарената стая“, „Ужасът в Амитивил“, „Изчезването на Джими Хофа“ и много други. Използвайки нови доказателства, канал HISTORY ще разгледа някои от тези тайни с важно историческо значение, за да хвърли нова светлина върху ключови глави от историята.

Аз бях там

От 16 април, всяка събота, 11.40 ч.

Как ли бихме се чувствали, ако можехме да пътуваме назад във времето и да станем свидетели на някои от най-значимите световни събития? Дали няма да видим нещата по съвършено друг начин? В новия сериал „Аз бях там“ водещият Тео Уилсън – внук на военен летец от Втората световна война от формированието „Tuskegee“, изразява убеждението си, че ние можем да разберем правилно историята, само ако сме нейни очевидци – и сега ще имаме тази възможност. Уилсън пътува във времето до ключови моменти от историята, които оживяват на екрана с изумителни подробности. Наблюдавайки непосредствено някои от най-знаковите исторически събития, той разкрива интригуващи неизвестни подробности за причините за случилото се, възкресявайки моменти от миналото, които са изиграли ключова роля за нашето формиране.

Последният крал зад Желязната завеса

От 14 май, 22.00 ч.

Неразказваната досега история на смелия 23-годишен румънски крал Михай, който, противопоставяйки се на Хитлер през Втората световна война, рискува живота си, за да бъде прогонен след това от родината си от комунистите по нареждане на Кремъл. „Последният крал зад Желязната завеса“ показва драматичната история на един храбър, млад и често самотен мъж, въвлечен в голяма шахматна партия със Съветска Русия. Той е заловен при опитите на ЦРУ за организиране на въоръжена съпротива в Румъния, а впоследствие е шпиониран по време на изгнанието си от агентите на страховитата „Секуритате“ на Чаушеску. Ще видите история, основаваща се на непоказвано досега интервю с краля, записано през 2003 година, и на разказите на негови служители по време на заточението му, както и на много членове на румънското кралско семейство – история за невероятни трудности и последвалото изкупление със завръщането му в родината.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър