Актуално Какво ще се случи...

Къванч Татлъту в образа на Кузей в сериала „Север Юг“

1 коментар

Любимецът на публиката Къванч Татлъту се превъплъщава в образа на Кузей за една от най-силните роли в кариерата си

Любимецът на публиката Къванч Татлъту се превъплъщава в образа на Кузей за една от най-силните роли в кариерата си

Седем години след появата си на телевизионния екран "Север Юг" продължава да е една от най-гледаните и харесвани поредици в Турция. Според класациите е сред 20-те най-добри турски сериала на всички времена и сред най-продаваните по света турски телевизионни поредици, а Къванч Татлъту прави най-силната роля в кариерата си до момента.

Север Юг

Двамата братя имат различни амбиции и пътища, и единственото, което ги свързва, е Джемре - момичето, което обичат… Кузей Текиноолу (Къванч Татлъту) е непримирим бунтар, готов да се бори в името на правдата и доброто и дори да използва юмруците си, ако е необходимо. Още от дете Кузей винаги се забърква в неприятности, а желанието му е да стане войник е по-силно от всичко.

Добави описание

Пълна негова противоположност е по-големият му брат Гюней (Буура Гюлсой), който е спокоен, търпелив, логичен и трудолюбив, но не всичко, което прави, е с добро намерение.

Гюней има амбицията да се откъсне от малкия свят, който баща им е създал за тях, и да заживее един по-добър живот. Въпреки големите различия в характерите, двамата братя винаги са намирали начин да се разбират до момента, в който Джемре (Йойкю Карайел) и нейната майка се преместват да живеят в техния квартал.

Север Юг

Ден преди важен изпит на Гюней в университета, Кузей решава да се обясни в любов на Джемре, но тогава разбира, че тя и брат му са двойка и това води до трагичен инцидент…

Докато Кузей излежава 4-годишна присъда, Гюней е приет в престижен университет и по всичко изглежда, че е на път да сбъдне мечтите си. Има добра работа, планира да сключи брак с Джемре, а негова колежка от университета на име Бану (Баде Ишчил), която произлиза от богато семейство, е влюбена в него.

Север Юг

След като Кузей е освободен от затвора животът на всички се променя. Семейството му пази голяма тайна, с която възнамерява да живее до края на живота си. Тя ще е причината двамата братя да се отчуждят и сближат едновременно. Ще бъде техен постоянен спътник, докато се борят за сърцето на любимата...

Север Юг

Силното актьорско присъствие на Къванч Татлъту и пълното сливане с образа на Кузей са сред причините за успеха на сериала, а феновете цитират репликите и жестовете на главния герой Кузей.

28-годишният тогава актьор бе на върха на славата с титлата най-добър модел в Турция и в света, с ролите му в сериалите "Перла", "Двама завинаги" и "Забраненият плод" и участието му като гост актьор в няколко епизода на друг култов сериал - "Езел".

Според критиците в "Север Юг" Къванч се появява съвсем различен, изтрил всички следи от предишните си превъплъщения - от фигурата, за няколко месеца той отслабва с 13 килограма, през изражението на лицето до езика на тялото.

Къванч Татлъту свалил 13 кг за ролята си „Север Юг”(Kuzey Güney)

Независимо от добрите му постижения в следващите сериали - "На Русия с любов" и "Дръзки и красиви", зрителите и досега свързват Къванч най-вече с героя му Кузей. Само за тази роля той получава 15 награди, а броят на всичките му отличия за актьорско майсторство до момента - 36, многократно надвишават ролите му.

Освен в телевизията, Къванч се снима в четири игрални филма, като последните два - "Мечтата на пеперудата " и "Хайде бе, сине", също му донесоха награди. В момента участва в нов филм.

През февруари 2016 година Къванч и Башак, която е с шест години по-възрастна от него и е моден стилист, се ожениха в турското посолство в Париж. Голямата слабост на Къванч са моторите и хубавите коли. През юни той си купи поредната скъпа играчка - Porsche 911 Carrera 4S, която му струва един милион турски лири.

След "Север Юг" и Буура Гюлсой, който изпълнява ролята на брата на Кузей - Гюней, също прави успешна кариера. През последните пет години той участва в пет сериала, един игрален филм и направи първата си лента "Махалата", на която е сценарист и режисьор. Архитект по образование, Буура Гюлсой, който през февруари стана на 36 години, има зад гърба си брак, продължил едва година, с актрисата и телевизионна водеща Бурджу Кара. Голямата му любов е фотографията и никога не се разделя със стария си Nikon D70.

За Йойкю Карайел, която изпълнява ролята на Джемре - момичето, заради което воюват двамата братя, "Север Юг" е първият опит в телевизията и киното. 21-годишната тогава Йойкю следва театрално майсторство в Истанбулския университет, но вече има две награди за първото си участие в професионална театрална постановка.

След "Север Юг" тя участва в два сериала и е с главни роли в четири игрални филма, за които получава няколко награди. На 11 юли Йойкю се омъжи за известния турски рок певец Джан Бономо, който представи Турция на Евровизия през 2012 година.

В "Север Юг" участва и Зерин Текиндор, любимата актриса на режисьорката Хилял Сарал. Зерин, която в първата им съвместна работа в "Забраненият плод" направи впечатляващата роля на Мадмоазел и българските зрители познават от "Черна любов", в "Север Юг" играе фризьорката Гюлтен, майка на Джемре.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Север Юг , Къванч Татлъту , Йойкю Карайел , Зерин Текиндор , Буура Гюлсой

Берен Саат и Къванч Татлъту - заслужава ли си да гледате новия им филм?

Берен Саат и Къванч Татлъту отново заедно след 15 години

Първи трейлър на новия сериал на Къванч Татлъту

ПРЕМИЕРА: Разтърсваща саможертва и отдаденост в турския сериал „Дъщеря ми“

Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy)