ТВ анонси ТВ анонси

​"Дейвид Холмс: момчето, което оживя" - хроника за каскадьора на Хари Потър​

Добави коментар

Ако сте фенове на вселената на Хари Портър, а и не само, новият HBO документален филм за каскадьора Дейвид Холмс, изпълнил напрегнати действени сцени вместо Даниел Радклиф, е заглавие, което не бива да пропускате. Филмът, продуциран от самия Радклиф и режисиран от Дан Хартли ("Lad: A Yorkshire Story") в состъпен за гледане в HBO Max .


40-годишният Холмс е дубльор на Даниел Радклиф във филмите за Хари Потър, докато не си счупва врата по време на снимките на "Хари Потър и даровете на смъртта - част 1". На пръв поглед "Дейвид Холмс: Момчето, което оживя" е още един от онези документални филми, в които човек, преживял тежко нещастие, вдъхновява всички около себе си със своята решителност, безкористност и благотворителност. Лентата дава една много по-широка равносметка, извън ореола на щастливото семейсто на поредицата - равносметка за един живот, чиято травма оставя следа и преобразява живота на много повече хора.

Филмът е история за порастването на каскадьора Дейвид Холмс, удивителен тийнейджър гимнастик от Есекс, Англия, който е избран да играе дубльор на Даниел Радклиф в първия филм за Хари Потър, когато Даниел е само на 11 години. През следващите десет години двамата създават неразривна връзка, но в предпоследния филм трагичен инцидент на снимачната площадка, който причинява травма на гръбначния стълб и парализира Дейвид, преобръща света му. Когато Даниел и най-близките му колеги каскадьори се събират, за да подкрепят Дейвид и семейството му в труден момент, именно необикновеният дух на устойчивост на Дейвид се превръща в най-големия им източник на сила и вдъхновение.

С лични кадри, заснети през последното десетилетие, материали от снимачната площадка от каскадьорската работа на Холмс, сцени от сегашния му живот и искрени интервюта с Дейвид, Даниел Радклиф, приятели, семейство и бившия екип, филмът отразява и универсалните теми за живота с изпитания, израстването, изграждането на идентичност в един несигурен свят и нишките, които ни свързват и са повод за силата на духа и желанието за живот.

Дейвид Холмс: момчето, което оживя е филм на HBO документални филми в сътрудничество със SKY, продукция на Lightbox / Ripple.

Режисьор е Дан Хартли. Продуценти са Саймън Чин, Джонатан Чин, Ванеса Дейвис и Ейми Старес. Изпълнителен продуценти са Даниел Радклиф, Дейвид Холмс, Дан Хартли, Сю Латимър, Сара Спахович. От страна на HBO изпълнителни продуценти са Нанси Абрахам, Лиза Хелър, Тина Нгуен. От страна на SKY изпълнителен продуцент е Попи Диксън.

Документалният Max Original филм можете да гледате по всяко време в стрийминг платформата HBO Max у нас.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг

Нетфликс ни връща в 14-ти век с пикантния сериал "Декамерон"

"Severance" се завръща на 17 януари

VOYO предлага нови стрийминг изживявания от 5 юли

Max с втори официален тийзър за „Пингвинът“ с Колин Фарел

Започнаха снимките на предисторията на „Игра на тронове“