Актуално В програмата

Chef Андре Токев и Събин Ранков приготвят българско мохито и рагу от гъби в „Ловци на храна” в Ловеч

Добави коментар

В неделя от 12:30 часа Chef Андре Токев и Събин Ранков ще заведат зрителите на „Ловци на храна” по bTV в един от най-старите градове в България – Ловеч.

В неделя от 12:30 часа Chef Андре Токев и Събин Ранков ще заведат зрителите на „Ловци на храна” по bTV в един от най-старите градове в България – Ловеч. В региона те ще видят „германо-трънски“ казан за ракия при Дако в село Терзиско. А кулинарят от MasterChef ще приготви за компанията „българско мохито“ от традиционната напитка с лимон, мед и салвия.

 

Добави описание


Андре и Събин ще минат през Вароша, моста на Кольо Фичето, паметника на Васил Левски, за който казват, че е най-големия в страната. Chef Токев ще посети Ловешката крепост, от която се вижда целият град. Датираща от Първото българско царство, тя е най-каткият път между северна и южна България. Всяка крепостна стена е проследявала релефа и е била изградена директно върху стената, за да бъде подкопаването ѝ невъзможно. Това е и мястото на решителната битка между Асеновци и Византия през 1187 г., след която е признато Второто българско царство. 

 

Добави описание


Следваща спирка на „Ловци на храна“ ще бъде ловно стопанство „Бялка“, обитавано от кошути, благородни елени, лопатари,  диви свине, чакали, вълци и лисици.  Chef Токев ще се запознае от близо с процеса по намиране на трюфели с обучени кучета и ще научи, че страната ни изнася над 200 тона черни и около 2 тона бели гъби годишно. Друго богатство на региона са „булките“, пачият крак и манатарките. Вдъхновен от ароматите на зеленчуците, кулинарят ще приготви баница с елементи на чийзкейк и рагу от гъби. Събин ще намери най-известния музикант от ловджийските среди в района, който ще разкаже за рецептата за супа от дренки.

 

Добави описание


Какви са тайните на хубавата ракия, как се отглеждат лимони и какво се е случвало в лагера „Слънчев бряг“ между 1959 и 1962 г.? Как благородният елен подтиска дивата свиня, какво включва обучението на куче-търсач на трюфели и каква е разликата между белите и черните? Как се разбира, че в гората има от деликатесната гъба и кога се бере? Как се прави дивечова пастърма, колко тежки са овчарските ножове и как се свири на дива свиня,  зрителите ще разберат в неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ловци на храна

“Ловци на храна” продължава с невероятен „стрийт фууд тур“ из Неапол

“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Тази неделя по bTV „Ловци на храна“ тръгва по пътя на бирата в Лом

​ Chef Андре Токев се завръща с нов сезон на “Ловци на храна” тази есен по bTV

Специален коледен епизод на “Ловци на храна”