Актуално В програмата

Chef Андре Токев и Събин Ранков опитват автентичните вкусове на Родопите в „Ловци на храна”

Добави коментар

В неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще посетят родопското село Югово и своите приятели - Владо и леля Мария.

В неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще посетят родопското село Югово и своите приятели - Владо и леля Мария. Останало в историята с прочутите си майстори-зидари, то е било изцяло християнско през вековете . Кулинарите ще видят уникалните сводести мостове, ще научат повече за специфичния „мещерски“ език, който съдържа около 300 кодирани думи без времена, както и за изграждането на местната църква за 40 дни през 1840 година. Събин ще помогне на домакините да избият масло от подквасено мляко, а през това време Chef Токев ще научи местната рецепта за баница с картофи и извара, както и за зелевите сърмички на леля Мария. Домакинът Владо ще изпрати Събин при баба Латинка, за да чуе вековните легендите на селото и да ѝ помогне с чистенето на боб. 

 

Добави описание


Следваща спирка на „ловците на храна“ ще бъде село Дряново, което се намира на 1100 м. надморска височина. Момчил и Славка ще им предоставят възможност да смелят царевица на ръчна каменна мелница (хромел). Домакините ще приготвят традиционна трахана с боб и пъстърма, а Андре Токев ще им предложи рецепта с гъби, наденица и черно зеле. Междувременно,  ще обсъдят ролята на Петко войвода за освобождаване на селото. Росица ще покаже на журито на MasterChef местните ястия шумотрак и тикълник, ще го почерпи с пресен сок от малини и арония, и ще го научи да прави пъстърма.


Защо навремето хората са слагали собствен печат на хляба, какъв е родопският лек за махмурлук и какво гласи легендата за „здравичките“? Как действа „кръвта на планината“ и как се консумира, зрителите ще разберат в неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ловци на храна

“Ловци на храна” продължава с невероятен „стрийт фууд тур“ из Неапол

“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Тази неделя по bTV „Ловци на храна“ тръгва по пътя на бирата в Лом

​ Chef Андре Токев се завръща с нов сезон на “Ловци на храна” тази есен по bTV

Специален коледен епизод на “Ловци на храна”