Актуално Други

Асен Блатечки за Fair Play в Интернет

Добави коментар

Асен Блатечки е лице на кампанията на bTV Fair Play за защита на авторските права в Интернет

Във връзка с дългосрочната стратегия за борба с разпространението на пиратско съдържание в Интернет, bTV Media Group стартира кампания за защита на авторските права в online пространството - Fair Play. Лице на кампанията е един от най-обичаните и популярни български актьори, безспорният любимец на милиони българи – Асен Блатечки.

Асен Блатечки за Fair Play в Интернет

Освен с телевизионна кампания, реализирана съвместно с агенция Ogilvy & Mather и bTV Studios, медиата е предвидила казусът да бъде развит и в интернет сайт – fairplay.bg. Той ще информира потребителите относно правната страна на казуса, ще дава подробни данни относно негативния ефект от нелегалното потребление online и ще представя мнението на лица, които са пряко засегнати от неспазването на авторските права в интернет.

Качественото съдържание, независимо дали става въпрос за видео, музика или текст, изисква човешки, креативен и материален ресурс, който има своята финансова стойност. В този смисъл bTV Media Group е на мнение, че безплатното потребление на съдържание чрез торент и други нелегални сайтове спира развитието на българското кино и демотивира и ограничва работата на творческите екипи и в много други сфери на изкуството.

bTV Media Group вярва, че усилията на компанията срещу нелегалното разпространение на авторско съдържание ще дадат положително отражение и ще спомогнат за защитаването на правата и интересите не само на bTV, но и на останалите представители на телевизионната индустрия у нас, включително на независимите продуценти. bTV разчита на подобни действия срещу пиратството от страна на всички институции, както и на представителите на телевизионния, издателския, музикалния и продуцентския бизнес у нас.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Асен Блатечки

Асен Блатечки е третият член на журито в "България търси талант"

Асен Блатечки снима собствен филм

Асен Блатечки: Изпитвам любов само към една жена

Диляна Попова и Асен Блатечки се нанесоха в нов дом

Диляна Попова роди момченце Борил