Актуално Темата на Нова

Темата на Нова: Здрав болен носи..., неделя, 13 март, 19:30 ч.

Добави коментар

Темата на Нова: Все повече с диагноза „Психично болни”, но живеят на свобода и продължават да тормозят хората около себе си..., неделя, 13 март, 19:30 ч.


Темата на Нова: Здрав болен носи..Темата на Нова: Все повече наши съграждани са с диагноза „Психично болни”, но живеят на свобода и продължават да тормозят хората около себе си..., неделя,  13 март, 19:30 ч.

Неделя,  13 март, 19:30 ч.

Тема: Здрав болен носи...
автор: Марин Николов
оператор: Владислав Топчиев


Все повече наши съграждани са с диагноза „Психично болни”, но живеят на свобода и продължават да тормозят хората около себе си..
. Проблемът е масов и добива застрашителни размери, особено в София. Немалко са регистрираните случаи на агресивно поведение, на нападнати жени и хвърлени буркани върху главите на невинни хора.

Какво става?
Потърпевшите подават сигнали, виновните биват освидетелствани, лежат в психиатрични заведения и рано или късно излизат от там без подобрения...

„Темата на Нова” ще се опита да даде отговори на няколко важни въпроси: Има ли държавата ресурс да се грижи за въпросните психично болни и защо те са защитени от закона, а потърпевшите са беззащитни? До кога ще продължава порочният кръг - сигнал до прокуратурата - тежката процедура по пращане на психично болните в заведения и лесния начин, по който излизан от там... Има ли достатъчно специализирани заведения у нас за психично болни.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS