Актуално Темата на Нова

"Темата на Нова": "Адаптация", неделя, 21 ноември, 19:30 ч.

Добави коментар

"Темата на Нова": "Адаптация" - Това е тема за забравените актьори... Част от тях са забравени, защото са емигрирали по време на прехода..., неделя, 21 ноември, 19:30 ч.
"Темата на Нова": "Адаптация" - Това е тема за забравените актьори... Част от тях са забравени, защото са емигрирали по време на прехода...,  неделя, 21  ноември, 19:30 ч.  Неделя, 21 ноември, 19:30 ч.
тема: Адаптация
автори: София Стойчева
оператор: Димитър Славов, Даниел Антов

Това е тема за забравените актьори... Част от тях са забравени, защото са емигрирали по време на прехода, други - защото през тези тежки години спират да се снимат филми и се прави все по-малко театър.

Много от тях - като Ели Скорчева и Ирен Кривошиева - се отказват точно, когато са на върха на славата си, за да не се налага да преживеят унижението, след като са били в главни роли и са вземали награди - да играят в чужди продукции без никакви реплики...

Други - като Мариан Вълев, изгрял още като студент във филма „Граница", след десет години извън екрана и сцената - отново се връщат. Той отново напомни за себе си с новия български филм „Лов на дребни хищници”.

Днес малцина си спомнят името на София Кузева, изиграла Дана в култовия за много поколения филм „Вчера". За нея всичко започва от „Вчера”,  актрисата живее повече от 10 години в Германия и не спира да се надява един ден отново да снима в български филм... А партньорът ѝ от филма Георги Стайков, който също избира емигрантството по време на прехода, той не иска да бъде определян като български актьор, а като международен и не обича да си спомня за  „Вчера”... Третият главен герой от обичания филм на Иван Андонов - Христо Шопов, от много години отказва да дава интервюта. Дълго време той се снима само в чужди продукции, доброволно избирайки  емигрантството от българската сцена и българския екран.

„Темата на Нова” разказва за техните съдби, но и за двама млади и много обещаващи актьори - Силвия Петкова и Владимир Георгиев, които играят с Мариан Вълев в „Лов на дребни хищници". И двамата се надяват да не спират да правят това, което най-много искат и най-много обичат - да играят пред камера. Поне засега...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS