Драми

Рей

• От 0/5


Rey /2004 / САЩ

Жанр: Драма

Режисьор:    Тейлър Хакфорд
В ролите:    Джейми Фокс, Кери Уошингтън, Реджина Кинг, Клифтън Пауъл, Хари Леникс, Терънс Хауърд и др.

Рей

40 млн. долара е касовият удар, който биографичният филм “Рей” (Ray) направи за първия ден след излизането си на DVD и видео в САЩ. В края на първата седмица, приходите от биографичния разказ за починалия през 2004 г. Рей Чарлз (Ray Charles) бяха почти удвоени, съобщи bbc.co.uk.
За пресъздаване на пълнокръвен образ на Рей Чарлз, режисьорът Тейлър Хакфорд (Taylor Hackford) прекарва 15 години в разработване на историята за легендарния музикант.
    
С майсторско превъплъщение на Джейми Фокс (Jamie Foxx) в ролята, филмът проследява най-трудния период от живота и кариерата на Рей Чарлс – от деня, в който чернокожият, незрящ, беден младеж уверено се качва на автобус за Флорида съвсем сам, до момента, в който пред цяла Америка показва на джаз-сцената в Сиатъл гения на своята музика. Лайтмотив е борбата на човека за контрол над собствената му съдба - слава, пламенна любов и пристрастяване към дрогата.

"Рей" е номиниран за шест Оскара, включително за Най-добър филм и Най-добра главна мъжка роля, на Джейми Фокс (“Съучастникът”). Актьорът вече получи признание за изпълнението си от Гилдията на американските актьори, както и престижната награда Златен глобус.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Рей (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg