Архив Жените с Марта Вачкова

Защо толкова трудно казваме „обичам те”

Добави коментар

„Жените” за трудността българинът да изразява чувсватата си
Защо толкова трудно казваме „обичам те”Темата в „Жените” на 23 февруари, понеделник, е лесно ли казват българите "обичам те". Защо толкова трудно произнасяме тези думи на половинката си, на децата, на родителите си?

Защо в другите страни хората постоянно си го повтарят, а нас сякаш ни е срам или го приемаме като проява на слабост?

Трудно ли изразява българинът съкровените си чувства и защо му е по-лесно да напсува някого на улицата, отколкото да каже на жена си или на майка си „обичам те”; и какво губят връзките ни от това, че не говорим за чувствата си? Гости в студиото на Марта Вачкова, които ще обсъждат темата за чувствата в понеделник, ще бъдат: Диди от телевизия и радио „The Voice”, Гергана Сотирова – поетеса, Нина Русева – художник и Диана Бузева – психолог.

Гергана е отраснала в семейство на счетоводители, които са били на мнение, че детето трябва да се целува само докато спи и затова тя е решила да се отнася по друг начин с децата си. Според нея да обичаш е божа дарба и не всеки може да обича и да изрази това чувство. Поетесата е на мнение, че много хора не получават любов просто, защото не са отворени да я приемат. Нейният мъж вече 29 години постоянно ѝ казва “обичам те”.

„Ако някой мъж постоянно сваля звезди на жената, тя ще се отдалечи от него”, мисли Диди от “The Voice” . Тя споделя, че младите хора се страхуват да казват “обичам те” и предпочитат да го пишат в чата.
Нина обяснява, че всеки художник може да каже “Обичам те” с картина. Нейното виждане е, че мъжете предпочитат да доказват и показват обичта, а не да я казват. Затова художничката не страда от факта, че мъжът ѝ само веднъж ѝ е казвал „обичам те”.

„Ако прекалено често използваме думите, те губят своята стойност. По-зрелите мъже по-лесно казват „обичам те”, защото вече са осмислили значението на думите”, споделя Диана. Тя съветва майките да изразяват обичта си към своите деца още докато са малки, да ги целуват и да им засвидетелстват майчински топли чувства. Според нея някои хора никога в живота си не са казвали „обичам те”, защото те просто не са чували тези думи в детството си, а и освен това се страхуват да не бъдат наранени.


Женското ток-шоу по БНТ1 с водещ Марта Вачкова се излъчва от понеделник до четвъртък от 11:00 часа преди обяд.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Марта Вачкова , Жените с Марта Вачкова , Жените

Марта Вачкова: „Аз нямам проблем с килограмите си!”

Черно-бял филм от цветни спомени за Григор Вачков

Мира Добрева няма да се върне в БНТ

"Жените с Марта Вачкова", 29 април от 11:00 часа по БНТ1

"Жените с Марта Вачкова", 10 февруари от 11:00 часа по БНТ1