Актуално Други

Всичко, което знаем за "Домът на дракона”

Добави коментар

Новата предистория на "Игра на тронове" отново ни пренася в земите на Вестерос. Ето всичко което знаем за "Домът на дракона”.

Мат Смит в ролята на принц Демън Таргариен

Мат Смит в ролята на принц Демън Таргариен

© Ollie Upton / HBO

"Домът на дракона" се фокусира върху събитие, известно като Танца на драконите, което е катастрофална гражданска война 200 години преди "Игра на тронове".

Когато сериалът започва, е свикан велик съвет, който избира внука на стария крал Джеерис Таргариен - Визерис, вместо неговата по-възрастна братовчедка Ренис, за наследник на трона, по изрично патриархални съображения.

Главните действащи лица в "Домът на дракона" са добронамереният, но неефективен крал Визерис и неговият по-малък брат, лукавият принц Демън, който ще наследи трона, ако брат му умре. Най-близкият съветник на Висерис е Ото Хайтауър, ръката на краля. Хайтауер е съперник на най-богатия човек в кралството, ветерана мореплавател Корлис Веларион, който е женен за Ренис и който, подобно на Таргариените, е потомък на древната империя Валирия.

В отзвук от предишния спор за наследството, друг естествен претендент за трона е дъщерята на Визерис, принцеса Ренира, единственото му оцеляло дете. В центъра на събитията е и приятелката от детството на Ренира - Алисент Хайтауър, дъщеря на амбициозния и пресметлив Ото.

Съавтори на "Домът на дракона" са Райън Кондал и Джордж Р.Р. Мартин. Кондал и Мигел Сапочник, който е режисьор на шест епизода от "Игра на тронове” са шоурънъри,

Кой кой е в "Домът на дракона”

Вижте повече

Кой кой е в "Домът на дракона”

Новата предистория на "Игра на тронове" "Домът на дракона” на HBO ни пренася в земите на Вестерос стотици години по-рано. Ето Кой кой е в "Домът...

Предистория ли е "Домът на дракона" на "Игра на тронове"?

"Домът на дракона" е предистория на "Игра на тронове", чието действие се развива приблизително 200 години преди събитията в сериала. Докато "Игра на тронове" започва с дома Таргариен, вече свален от трона, "Домът на дракона" проследява дома Таргариен в разгара на тяхното властване.

Ще има ли герои от "Игра на тронове" в "Домът на дракона"?

Не се очаква в "Домът на дракона" да участват герои от "Игра на тронове". Предисторията се отличава със съвсем нов актьорски състав с герои, които са загинали повече от век преди началото на "Игра на тронове".

Кой е в актьорския състав на "Домът на дракона"?

Във водещите роли в "Домът на дракона" влизат Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс. Допълнителният актьорски състав включва Мили Алкок, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Емили Кери, Хари Колет, Райън Кор, Том Глин-Карни, Джеферсън Хол, Дейвид Хорович, Уил Джонсън, Джон Макмилан, Греъм Мактавиш, Юън Мичъл, Тео Нейт, Матю Нийдъм , Бил Патерсън, Фиа Сабан, Гавин Спукс, Савана Стейн.

Пади Консидайн като крал Визерис Таргариен и Ема Д’Арси като принцеса Ренира Таргариен

Пади Консидайн като крал Визерис Таргариен и Ема Д’Арси като принцеса Ренира Таргариен

© Ollie Upton / HBO

Кога ще излезе "Домът на дракона"?

Премиерата на "Домът на дракона" по HBO и HBO Max в България е на 22 август.

Как мога да гледам "Домът на дракона"?

"Домът на дракона" ще се излъчва по канал HBO и ще бъде достъпен в стрийминг услугата HBO Max. И за двете се изисква абонамент.

Къде да гледам  "Домът на дракона” в България?

Вижте повече

Къде да гледам "Домът на дракона” в България?

Дългоочакваната предистория на "Игра на тронове" - "Домът на дракона" - наближава и феновете се готвят да се върнат в света на Вестрос.

Мили Алкок в ролята на младата принцеса Ренира Таргариен и Емили Кери в ролята на младата Алисънт Хайтауър

Мили Алкок в ролята на младата принцеса Ренира Таргариен и Емили Кери в ролята на младата Алисънт Хайтауър

© Ollie Upton / HBO

Колко епизода има в първия сезон на "Домът на дракона"?

Първият сезон на "Домът на дракона" има общо 10 епизода. Всеки епизод от първия сезон е с продължителност приблизително един час.

След премиерата на "Домът на дракона" на 22 август останалите девет епизода ще бъдат излъчвани всяка седмица в понеделник от 04:00 ч. българско време. Финалът на първия сезон се очаква да бъде излъчен на 24 октомври.

Базиран ли е "Домът на дракона" на книга?

"Домът на дракона" е адаптиран по книгата на Джордж Р. Р. Мартин "Огън и кръв", която описва историята на управлението на Дом Таргариен във Вестерос.

Има ли трейлър на "Домът на дракона"?


​Работи ли се по други сериали в света на "Игра на тронове"?

Съобщава се, че HBO Max работи по поне три анимационни сериала, чието действие се развива във вселената на "Песен за огън и лед" на Мартин.

HBO работеше по друг сериал, чието действие се развиваше хиляди години преди първия “Игра на тронове". Пилотният епизод беше заснет и се намираше в постпродукция, когато HBO се отказа от сериала. Няколко други проекта, за които се говореше също са отменени или са в неизвестност.

HBO похарчи 30 мил. долара за предистория на "Игра на тронове"

Вижте повече

HBO похарчи 30 мил. долара за предистория на "Игра на тронове"

HBO похарчи 30 милиона долара за предистория на "Игра на тронове", която никога няма да видим.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , HBO MAX , Домът на дракона , Домът на дракона , House of the Dragon

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има

"Аргайл: Супершпионин" със стрийминг премиера в Apple TV+

Питър Клафи и Декстър Сол Ансел в предистория на „Игра на тронове“

Домът на дракона: Черни срещу Зелени в епични трейлъри за втория сезон

WARNER BROS. DISCOVERY ще стартира MAX в България на 21 май