Актуално Други

HBO похарчи 30 мил. долара за предистория на "Игра на тронове"

Добави коментар

HBO похарчи 30 милиона долара за предистория на "Игра на тронове", която никога няма да видим.

Преди обявяването на спиноф сериала на “Игра на тронове" - “Домът на дракона", HBO се отказа от неозаглавен сериал след заснемането на пилотния епизод. Изпълнителен директор, работещ за компанията по това време, заяви, че компанията е похарчила 30 млн. долара за него.

Предисторията “Дългата нощ” на “Игра на тронове” отменена от HBO

Вижте повече

Предисторията “Дългата нощ” на “Игра на тронове” отменена от HBO

HBO се отказа от предисторията на телевизионния сериал “Игра на тронове”, която беше известна като “Дългата нощ”.

Наоми Уотс трябваше да оглави спиноф сериала, наречен Bloodmoon. Сценарист на сериала беше Джейн Голдман, а освен Наоми Уотс в него участваха Миранда Ричардсън, Наоми Аки и Джордж Хенли. Сюжетът беше съсредоточен върху периода на Вестерос от "Епохата на героите" до "Дългата нощ" хиляди години преди събитията в оригиналния сериал.

По време на интервю с Джеймс Андрю Милър за новата му книга “Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers” бившият председател на WarnerMedia Боб Грийнблат разкрива какво се е случило с отменения сериал.

"Бяха похарчили над 30 милиона долара за пилотен епизод за предисторията на "Игра на тронове", който беше в процес на производство, когато аз пристигнах там", казва Грийнблат в книгата. "И когато видях откъс от него няколко месеца след пристигането ми, казах на Кейси: "Това просто не става и не мисля, че отговаря на очакванията на оригиналния сериал". И той се съгласи, което всъщност беше облекчение. За съжаление решихме да го прекратим, имаше огромен натиск да го направим както трябва и не мисля, че това щеше да стане.”
Мат Смит като принц Деймън Таргариен и Ема Д'Арси като принцеса Рейнира Таргариен

Мат Смит като принц Деймън Таргариен и Ема Д'Арси като принцеса Рейнира Таргариен

© HBO

В Tinderbox Грийнблат казва още, че е насърчил HBO да даде зелена светлина на “Домът на дракона", чиято премиера сега е насрочена за 2022 г.

"Аз съм този, който насърчи Кейси да даде зелена светлина за сериала", казва Грийнблат в книгата. "Казах: "Нека не рискуваме 30 милиона долара за пилотен епизод". Не можеш да похарчиш 30 млн. долара за пилотен епизод и след това да не го одобриш. Затова казах: "Нека не правим пилотен епизод. Нека да изберем страхотен сериал, за който имаме добро чувство, и просто да го направим."
HBO пусна първия официален тийзър на Домът на дракона

Вижте повече

HBO пусна първия официален тийзър на Домът на дракона

Първият официален тийзър на Домът на дракона бе представен за първи път като част от днешното събитие за стартиране на стрийминг услугата HBO Max в Европа.

Както може би вече знаете, "Домът на дракона" черпи сюжета си от романа "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин и се фокусира върху дома Таргариен по време на гражданска война, чието действие се развива няколко века преди началото на “Игра на тронове".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Игра на тронове , Домът на дракона , HBO MAX

Първи тийзър на DUNE: PROPHECY

"Домът на дракона": Нов трейлър разкрива епичната битка за Железния трон

“Властелинът на пръстените: Пръстените на властта” се завръща през август

Нетфликс работи по сериал по романа "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има