Сериали Теленовели

Войната на розите| Güllerin Savaşı (2014)

1 коментар

Дамла Сьонмез, Джанан Ергюдер и Баръш Кълъч влизат в изпълнен с чувства и разочарования любовен триъгълник в турския сериал „Войната на розите”.

„Войната на розите” | Güllerin Savaşı (2014) събира две момичета от два различни свята в любовен триъгълник без изход. От приятелки като малки богатата Гюлфем /Джанан Ергюдер/ и дъщерята на градинаря във вилата на семейството ѝ Гюлру /Дамла Сьонмез/ се превръщат в съперници, готови за истинска война в името на любовта. Защото макар и много различни нещо наистина ценно ще ги свърже и раздели завинаги. Има някой, заради когото си струва да влязат в битка без правила - пристигналият от чужбина чаровен доктор Йомер /Баръш Кълъч/. А красотата ще бъде тяхното единствено оръжие.

Войната на розите| Güllerin Savaşı (2014) - СНИМКИ>>>

Войната на розите| Güllerin Savaşı (2014)

Сериалът "Войната на розите" ще търси мястото на любовта в материалния свят, в който живеем. Създателите на поредицата ще ни направят свидетели на това как една невинна детска мечта може да се превърне в кошмар не само за момичето, което ще я последва, но и за всички, които обича.

 

Дамла Сьонмез

Ролята на Пепеляшка във „Войната на розите” е поверена на Дамла Сьонмез. Въпреки че е само на 28 години, тя има зад гърба си 12-годишна актьорска кариера с 12 сериала и осем игрални ленти. През последните години получи пет отличия от престижни филмови фестивали, последното е от миналата година – за най-добра актриса на международния филмов фестивал в Милано за ролята си в игралния филм „Нивото на морето”. Дамла подхожда изключително професионално и се готви сериозно за всяка роля. Тя чете книги, свързани с психология, за да изгради по-добре характера на героинята си. Интересът ѝ към психологията е сериозен и дори през годините се е колебала дали да не се посвети на нея.

Пътят на младата актриса в началото се лута между музиката и киното. След като завършва френски колеж в Истанбул, учи две години цигулка и една пиано в университета „Мимар Синан”. После заминава за Париж, където две години изучава театрално майсторство в Сорбоната. Връща се в Истанбул и взима уроци специално за участието си в мюзикъл. И досега Дамла често сяда пред пианото и има няколко малки композиции. Тя не обича светските събития, предпочита дома и квартала си. Трите най-любими неща за нея са природата, книгите и приятелите.

 

Джанан Ергюдер

Още с втория си сериал в Турция  – „1001 нощ”, Джанан Ергюдер прави толкова силно впечатление с ролята на лошата Еда, че дълго време я спирали по улиците на Истанбул, предупреждавали я да спре да прави злини и дори я заплашвали. В Турция след „1001 нощ” 37-годишната днес Джанан има няколко успешни роли в сериали и в киното, но „Войната на розите” ѝ донася големия успех. Първоначално ролята на Гюлфем ѝ се сторила много трудна. Наложило се да прочете доста книги за психология, за да разбере героинята си, към която в началото била негативно настроена. Сега вече смята, че Гюлфем ѝ е дала много и дори я обикнала.

Заминава за Америка на 18 години, след като завършва американски колеж в Истанбул. Учила е актьорско майсторство в прочутото актьорско студио в Ню Йорк и е била на специализация в Шекспировото ателие в Лондон. Работила е с известни американски режисьори и актьори и има награда за най-добра поддържаща филмова актриса. След 12 години в САЩ, Джанан се връща в Турция, след като приема предложение за участие в сериала „Златната клетка”.

 

Баръш Кълъч

В средата на любовния триъгълник във „Войната на розите” е пластичният хирург д-р Йомер. В неговата роля се превъплъщава Баръш Кълъч, чиято звезда изгря сравнително скоро с появата му като капитан Левент в сериала „Огледален свят”. Той не се поколебал да приеме веднага предложението за „Войната на розите”, защото след като прочел сценария, установил, че с героя си имат доста прилики.

Въпреки че има участия в няколко сериала, сред които и излъчваните по Нова телевизия „Другите отчаяни съпруги” и „Сезони на любовта”, както и в два игрални филма, телевизионната поредица „Войната на розите” го направи известен и обичан. Харизматичен, секси, искрен, честен, любезен – така го описват турските медии, които се надпреварват да го интервюират.

Баръш отделя голяма част от свободното си време на семейството, но отдава голямо значение и на поддържането на физическата си форма и психическото си състояние. Казва, че няма големи очаквания от живота. Щастлив може да го направи едно хубаво кафе сутрин. Обича да казва истината в очите.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Джанан Ергюдер , Дамла Сьонмез , Войната на розите , Баръш Кълъч

Нов турски сериал „Войната на розите”

Войната на розите| Güllerin Savaşı - снимки