Актуално В програмата

Ударно разследване в ефира на bTV разкрива схеми за наркотрафик в затворите

Добави коментар

Репортерът Росен Цветков достига до данни за изнудване и смъртни случаи в бургаския затвор, както и до връзка с Митьо Очите

Репортерът Росен Цветков започва серия от журналистически разследвания в ефира на bTV, които изкарват наяве схеми за трафик на наркотици в бургаския затвор с участието на ръководството на затвора. Зрителите на bTV Новините вече видяха втора част  на поредицата, в което пред камерата застана Жоро Парсата, бивш затворник и 74-годишната му майка, Руска, които заедно внасят дрога в затвора. В серията ексклузивни разговори пред микрофона на Росен Цветков застана и Малката Рижа – Симеон  Стоянчов, свързан с Петър Низамов - Перата.

 

Добави описание


По следите на наркотрафика репортерът на bTV достига и до други измами, сред които изнудване на затворници да дават свидетелски показания, търгуване с т. нар. награди – почивка от затвора и други. Изпод нечистите схеми излизат и трупове. Смъртен случай на затворник от преди няколко месеца повдига сериозни съмнения за връзка с различни интереси, свързани с каналите за наркотрафик. Името на Димитър Желязков - Митьо Очите също изплува в разследването.

 

Добави описание

 

„Това е един от множеството журналистически пробиви на bTV през последните години. За нас е важно да не подминаваме историите, които разкриват злоупотреби и престъпления. Нашите репортери продължават да обръщат дневния ред, да показват нещата под повърхността и да не спират пред нищо, за да дадем на зрителите истината, която други се опитват да потулят”, каза по повод разследването Гена Трайкова, главен редактор „Новини”.


С Росен Цветков разговарят бивши и настоящи затворници и техните близки. Пред камерата на bTV застава и директорът на бургаския затвор – Бранимир Мангъров, чиято кола беше запалена преди няколко месеца. Дали палежът има общо с работата му в институцията, Росен Цветков не се притеснява да попита.

 

Добави описание


Основната цел на журналистическото разследване е да стигне до ръководството на затворa – знаят ли служителите на високо ниво за случващото се, а и още по интересно – печелят ли от това. Можеш ли с пари да си купиш отпуска или награда в затвора – разказът на Росен Цветков продължава тази вечер в централната емисия на bTV Новините.  

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Новините

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

bTV Новините отбелязват 23 години от първия си ефир

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Бесте Сабри е новото лице на bTV Новините

Късната емисия на bTV Новините ще бъде от 22 часа през лятото

В програмата:

17:00 20.06.2024
Тв програма bTV