ТВ анонси ТВ анонси

TV1000 в зоната на здрача

Добави коментар

Помните ли ренесанса на вампирското кино, когато поредици като „Здрач“, „Дневниците на вампира“ и „Истинска кръв“ бяха тотален култ? Този юли филмотечният TV1000 ще ви припомни малко от този отрязък кино история със „Здрач“ на 10 юли и „Здрач: Новолуние“ – на 17 юли, от 20:00 часа.

Петте епизода на вампирската сага „Здрач“ по книгите на Стефани Майер печелят около $3.5 милиарда долара в световен мащаб и изстрелват младата Кристен Стюарт в ранг на звезда – също в световен мащаб. Тази известност дълго я гнети, обаче, докато докаже – включително на себе си – че е „сериозна актриса“.

​И действително Кристен не започва от „Здрач“.

Родена на 9 април 1990 г. в Лос Анджелис, тя е забелязана от театрален агент в училищна пиеса и се явява на кастинг още на 8 години. Първата роля, в която я помним, е в „Паник стая“ на Дейвид Финчър, когато едва 12-годишна играе редом до Джоди Фостър.

Точката й на оттласкване от образа на Бела Суон е биографичната драма ‘The Runaways’ (предстои по TV1000), където Кристен се превъплъщава в Джоан Джет – лидер на дамска пънк банда от 1970-те.

За кариерата й от наистина голямо значение е работата с френския режисьор Оливие Асаяс. През 2014-та излиза „Облаците на Силс Мария“ – с Жулиет Бинош. Критиците преоткриват Кристен и тя получава френската награда Сезар за поддържащата си роля във филма, ставайки абсолютния фаворит на фестивала в Кан.

Възходът й продължава и в следващите две години с ‘Personal Shopper’ (2016) на Оливие Асаяс и ‘Café Society’ от маестро Уди Алън. А миналата година Кристен получи първата си номинация за Оскар за превъплъщението си като принцеса Даяна в „Спенсър“ на Пабло Лараин.

​И все пак Здрач

Бела Суон (Кристен Стюарт) никога не е приличала на момичетата от нейното училище във Финикс, Аризона. Когато майка й Рене (Сара Кларк) се омъжва за втори път и се премества със съпруга си във Флорида, Бела решава да живее с баща си Чарли (Били Бърк) в малкото дъждовно градче Форкс.

Не очаква нещо да се промени, докато не среща тайнствения и невероятно красив Едуард Кълън (Робърт Патинсън). Той е различен от всички, които е срещала – интелигентен, духовит и ужасно привлекателен.

Бела и Едуард се впускат в страстна и различна от общоприетите норми връзка. Едуард може да бяга по-бързо от всеки леорпард, може да спре кола с голи ръце и не се е променил от 1918 г. насам. Може би също е важно, че е и вампир.

„Здрач“ е по TV1000 на 10 юли, неделя, в 20:00 часа и на 25 юли в 20:00 часа


Здрач: Новолуние

Какво ще направите, ако истинската ви любов си отиде? Истинската любов. Твоето друго аз, твоята сродна душа. Какво става, ако тази любов си тръгне? Бела Суон тепърва ще трябва да си отговори на този въпрос в продължението на "Здрач“ – „Новолуние".

Вече шест месеца, Едуард и Бела се преоткриват взаимно и разкриват най-красивото един от друг. Те са заедно, обичат се и първоначално дори не могат да си представят, че трудното тепърва им предстои. Когато на рождения си ден Бела се порязва и кръвта й изкарва Джаспър извън границите на доброто поведение, семейство Кълън са принудени веднага да заминат. 

Едуард оставя Бела, казвайки й че не я желае вече. Бела изпада в тежка депресия и търси утеха при Джейкъб Блек, стар семеен приятел, който й помага да се справи с болката от загубата на Едуард. Но Джейкъб и индианците от Ла Пуш също крият своя тайна. Тайна, свързваща ги със семейство Кълън повече отколкото може да си представите.

Ще намери ли сила Бела да продължи напред без Едуард? Ще го забрави ли? Ще го замени ли с нова любов... с Джейкъб? Какъв ще бъде изборът на Бела?

​Любопитни факти:

  • Епизодът с рождения ден на Бела е заснет на рождения ден на Кристен Стюарт
  • Робърт Патинсън, който е в ролята на Едуард Кълън тази година влезе в кожените одежди на Батман
  • Заедно с Тайлър Лаутнър, който е в ролята на Джейкъб Блек в сагата „Здрач“, Кристен и Робърт оставят отпечатъци от ръцете и краката си на култовата алея пред Chinese Theater в Лос Анджелис през ноември 2011 г.

„Здрач: Новолуние“ е по TV1000 на 17 юли в 20:00 часа и на 26 юли в 20:00 часа.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър