Актуално В програмата

Тържествени шествия, модерни просветители, малки мъдреци и 24 жени с кауза в платформите на bTV Media Group по случай 24 май

Добави коментар

На 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, платформите на bTV Media Group ще отбележат празника със специална програма.

На 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, платформите на bTV Media Group ще отбележат празника със специална програма. По традиция, началото ѝ ще бъде поставено от Антон Хекимян и екипа на „Тази сутрин”, които ще срещнат зрителите с редица интересни гости, сред които поетесата Надежда Захариева и заместник-министъра на образованието Таня Михайлова. Репортерите на предаването ще бъдат част от празничните шествия в различни точки на страната, а в „Чети етикета“ Биляна Гавазова ще повдигне темата за избора между кариерата у нас и в чужбина.


Какво пише в оригиналния ръкопис на Петър Богдан „За древността на бащината земя и за българските дела“ и ще промени ли то представите ни за българската история? За първи път в ефир по темата ще говори преводачът на ръкописа д-р Цветан Василев.


Празничната програма ще продължи в компанията на Деси Стоянова и Сашо Кадиев, които заедно със зрителите на „Преди обед” ще проследят на живо тържествените шествия по случай Деня на азбуката, просветата и културата в София. Как изглежда 24 май през погледа на малките мъдреци от едноименната рубрика в предаването, зрителите ще научат на живо пред Народната библиотека. Екипът на „Преди обед“ обещава любопитна среща и с петокласничка от Перник, която е победител в Националния конкурс по правопис.

 

Добави описание


На живо от празника в столицата зрителите ще се срещнат с популярния влогър Слави Панайотов - The Clashers, който в рамките на година стана един от най-предпочитаните автори, следван от 510 хиляди последователи. Ще бъде споделен и пример от чужбина – с първите за лондонското метро вендинг машини за къси разкази. Те съществуват от няколко години и във Франция, а повече за тях ще разкаже създателят им.


Ексклузивно в „Преди обед“ ще гостува и българинът Антони Христов, под чиито ръце са излезли любимите на малки и големи по целия свят анимационни филми: „Търсенето на Немо“, „Феноменалните“, „Колите“ и „Уоли“.


След това, в специалните издания на обедната и централна емисия на bTV Новините, водещите Денислав Борисов и Юксел Кадриев ще излязат от студиото и заедно с репортерите ще предадат на живо празничната атмосфера от цялата страна.

 

Добави описание


В дните преди националния празник, следобедният блок на bTV Radio също ще обърне специално внимание на красотата на българския език. В предаването „За града” водещите ще дебатират с хора на духа за това как чрез езика създаваме литература и история, драматургия и музика.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Тази сутрин , Преди обед , bTV Новините

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

bTV Новините отбелязват 23 години от първия си ефир

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Свежи лица и нови тематични блокове в новия сезон на „Преди обед“

Златимир Йочев и Мария Цънцарова са новият екранен тандем в „Тази сутрин“