Архив Страх

„Страх” започва на 1 март – всеки делничен ден от 20:00 до 21:00 ч.

Добави коментар

Шоуто „Страх” ще има 20 епизода, които освен обичайните за формата супер екстремни изпитания, ще покаже и как се случват нещата зад кадър
„Страх” започва на 1 март. Идеята на пилотния епизод, който по изключение ще бъде излъчен в неделя, е да настрои зрителите за очакващата ги свръх доза от динамика, сила, адреналин, високи скорости и страх.Шоуто ще има 20 епизода, които освен обичайните за формата супер екстремни изпитания, ще покаже как се случват нещата зад кадър.

В т.нар. специални епизоди, както вече стана известно,  зрителите ще видят любимците си Димитър Рачков, Мария Игнатова и Милен Цветков. Те ще се пробват на някои от най-екстремните изпитания, наравно с одобрените сред 11-те хиляди желаещи да изпитат неповторими емоции.

Йордан Йовчев, Дидо от „Д2” и Здравко от „Биг брадър 1”

също са сред участниците в „Страх”, който у нас се снима в уникални условия. Шоуто е правено в Сибир, но е бил пригоден за тамошните условия, а у нас, се реализира при температури, близки до тези в Сибир, но пригоден за минимум 25 градуса над нулата.

От началото на снимките досега близо 100-членният екип на продукцията е бил на над 20 различни локации в цяла България – освен София, Белово, Сапарева баня, гара Елин Пелин, Кремиковци, язовир Студена...  
        
Менюто на „Страх”Менюто на „Страх” – 5 вида тарантули, 4 вида гигантски хлебарки, скорпиони, птицеяди, червеи, щурци, мухи, змии...

Чилийската роза се среща в пустинята Атакама в Чили. Тази тарантула е миролюбива, расте бавно, рядко изхвърля косъмчетата си и е много красива. Също красива, но малко по-нервна от останалите видове и с голям апетит, е мексиканската огненокрака тарантула.

Подобно е поведението и на хондураската къдравокосместа тарантула, а мексиканската червеноколенеста тарантула, чиито женски живеят рекордните за вида 20-25 години, достига до внушителните 18 см с разпънати крака. Гигантската белоколенеста тарантула (над 22 см с краката и 10 см тяло) произхожда от джунглите на Бразилия. Повечето специалисти не я препоръчват за начинаещи поради "агресивния" ѝ нрав, но тя е по-скоро нервна и страхлива, отколкото агресивна...

Сред „гостите” на „Страх” са гигантският сив птицеяд от Южна Америка
и стигащият до 25 см императорски скорпион - изключително атрактивен и лесен за отглеждане.

Участниците в шоуто ще се насладят и на издръжливостта и разнообразието на едни от най-неприятните животинки – хлебарките. Българската продукция е осигурила представителна извадка на четири от най-достойните сред тях. Сред безспорните им качества са 7-сантиметровата дължина, способност след няколко месеца от няколко десетки хлебарки да създадат огромна колония, катерене по стъкло, летене, съскане...

Компания в „Страх” ще им правят супер брашнените червеи. Те наподобяват обикновения брашнен червей, само че са значително по-големи и се хранят с животинска храна. Освен това при опасност отделят специфична защитна миризма. Сред по-романтичните „гости” на шоуто са домашните щурци, а сред досадните „домашни любимци”  е къщната муха. Неизменно в изпитанията ще видим питони, стигащи до 10 м, голямата и тежка боа констиктор, царевичен смок, млечна и кралска змия, както и едни от най-устойчивите твари на планетата – плъховете.

Дали господата ще се окажат по-издръжливи от дамитеКой се яви на „Страх”?

Процентното съотношение между мъже и жени очаквано беше в полза на силния пол – около 65%  от явилите се са мъже, срещу 35% за дамите. Но дали господата ще се окажат по-издръжливи тепърва предстои да видим.

Факт е, че по време на кастингите на няколко мъже стомасите не издържаха и те върнаха погълнатото в специално предвидените за това кофи. А когато бяха отворени кутиите с тарантулите и скорпионите, по лицата на много от кандидатите вече се изписа и истински страх... Една от най-смелите жени обаче целуна тарантула, въпреки че не ѝ беше поставена такава задача.

При физическите изпитания всеки демонстрираше каквото може – лицеви опори, канадска борба, салта и всевъзможни акробатични номера, с които кандидатите се опитаха да смаят световно известният каскадьор Франсоа Гробелар, консултант на „Fear Factor” (оригиналното име на „Страх”) по цял свят.

Психолозите на „Страх” създадоха подробни профили на кандидатите.
Специалистите установиха доста интересни разминавания и дори послъгвания при някои от тях. Оказа се, че има хора, които в предварителната информация за себе си са посочили, че не ги е страх от определени неща, а всъщност се оказало точно обратното. Не липсвали и такива, при които посочените страхове всъщност били лесно преодолими.

Статистиката показва, че:


- Над 70% от заявките са направени от мъже. Сред тях има повече от 100 банкери.

- Варна, София и Стара Загора са градовете, от които има най-много мераклии да станат част от предаването, като най-възрастният е на 62 години.

- Най-много са кандидатстващите на 18 и 31-годишна възраст.

- Около 50% от кандидатите твърдят, че не се страхуват от абсолютно нищо – може би, защото не знаят какво ги очаква...

- Има над 20 кандидата, които са били част от военни мисии в Ирак и Афганистан.

  • Правилата на играта

Във всеки епизод три жени и трима мъже ще преминават през различни екстремни изпитания, които имат една цел - да ги предизвикат да се изправят срещу най-големите си страхове и да ги докарат до ръба на физически и психически възможното. Всеки участник би могъл да напусне играта във всеки един етап, а третият кръг е определящ за победителя.

Първият и последният кръг ще подлагат на изпитание физическата издръжливост на играчите, а във втория, който е с най-голяма заслуга шоуто да се превърне в световен феномен, ще бъде подложена на изпитания тяхната психическа устойчивост.

Именно във втория кръг са прословутите задачи, където смелчаците се срещат прекалено отблизо с всяващи страх и погнуса животни като хлебарки, огромни паяци, плъхове и змии. Понякога дори ще им се налага да поглъщат тези животни или части от тях...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Страх , Наско Михайлов-НАС

До 2000 глоба за дете ако участва в опасно шоу

След VIP Dance Наско Михайлов вече преподава танци

За първи път в света – травестити в „Страх”

Водещият на "Страх" гостува на "Господари на ефира"

Над 7 000 кандидати за „Страх”