Актуално В програмата

Северозападна България се предвижда да стане данъчен рай

Добави коментар

Северозападна България се предвижда да стане данъчен рай, съобщи пред TV7 депутатът от ГЕРБ Николай Коцев.
Днес се излъчи на живо от центъра на Враца в рамките на кампанията „ TV7 в България“. В дискусията за най-тежките проблеми на северозападния регион се включиха депутатите от региона - Николай Коцев от ГЕРБ, Венцислав Лаков от "Атака", Георги Божинов от БСП и Асен Агов от "Синята коалиция".

„Имаше известна нечуваемост на изпълнителната влъст към проблемите на Северозападна България
“, призна в „Гореща точка“ депутатът от ГЕРБ Николай Коцев.
    
Стана ясно обаче, че вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков смята да предложи в Северозападна България да бъде свален прага за инвеститор клас А, съобщи депутатът от ГЕРБ Николай Коцев. Така от 50 млн. лева прагът за такъв инвеститор се предлага да бъде свален на 4 млн. лева за целия регион. Мярката ще влезе за обсъждане в МС и НС до края на месеца. Предлага се и инвеститорите да бъдат освободени от данъци, ако реинвестират печалбата в същия регион. Това е пилотен проект за Враца, който след това ще бъде приложен и в други региони на страната, уточни още Коцев.

Относно закритито поделение във Враца и загубените работни места стана ясно, че е налице уверение на Министреството на отбраната, че то ще се превърне в Център за обучение на специалисти за борба с бедствия и аварии.
    
Според Асен Агов от Синята коалиция АЕЦ „Козлодуй“ е естественият локомотив на Врачанския регион. Според него с проекта „Белене“ - АЕЦ „Козлодуй“ отива в кома, тъй като няма да има строителство на 7 и 8 блок там.
    
Георги Божинов от БСП коментира, че е нужен анализ на проблемите в региона. Той заяви, че поема отговорност за всичко станало в Северозапдна България по време на управлението на БКП и БСП.
    
Местният бизнесменът Тони Йорданов заяви в „Гореща точка“, че най-големият проблем и спънките за всичко в Северозападна България идват от администрацията. Той репликира и депутата от БСП Георги Божинов, че е твърде късно да се прави анализ на тежката икономическа ситуация в Северозападна България 21 години след началото на прехода.
 
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Сутрин с ТВ 7, сутрешен блок , Николай Бареков

Росен Петров: Ставам член на „България без цензура“

Николай Бареков и Ани Салич са новите ТВ любимци

Ива Николова сменя Бареков в "Гореща точка" по ТВ7

Николай Бареков и TV7 – лидери по обществено доверие

Николай Бареков е изпълнителен директор на TV7, NEWS7 И SUPER7