Актуално В програмата

На 6 и 7 юни филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Добави коментар

На 6 и 7 юни Георги Тошев припомня в „НепознатиТЕ“ малко известни истории от личния и професионалния свят на двамата артисти
На 6 и 7 юни Георги Тошев припомня в „НепознатиТЕ“ малко известни истории от личния и професионалния свят на двамата артисти

В съботния следобед на 6 юни, в памет на Христо Явашев, филмът "Образи" от документалната поредица "НепознатиТЕ" на журналиста Георги Тошев ще припомни артистичното наследство на Кристо и Жан-Клод. bTV включи извънредно в програмата си филма за най-известния български артист в седмицата, в която светът се прости с него, и от 15 ч. зрителите ще могат да се докоснат отново до света на големия творец. Кристо почина в дома си в Ню Йорк на 1 юни, а Георги Тошев има шанса да се срещне два пъти с него - в Япония и Великобритания.

 

Христо Явашев

 

Филмът "Образи" е пътуване из света на забележителния художник, който споделя лични истории и неразказани ситуации около създаването на прочутите си арт инсталации по целия свят.

"Кристо бе тих и упорит човек. Наблюдавах колко аскетичен е в личния си живот. Не посещава светски събития, дори отсъства от приеми в негова чест. Храни се малко, рядко пие дори вино. Пише само с молив, не ползва мобилен телефон. Благодарение на Юлияна Антонова - Мурата и Мурата сан, както и с помощта на неговия асистент Владимир Явашев, успях да го следвам в неговото необикновено пътуване в изкуството", казва Тошев.

Още един филм - в памет на забележителния български актьор Георги Парцалев, ще излъчи извънредно bTV на 7 юни, неделя, от 15 часа.

Жените на Парцалев

"Жените на Парцалев" ще срещне зрителите с две забележителни актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова. През техните разкази ще оживеят мигове на смях и сълзи с Парцалев. И двете дами са близо да актьора през годините. Те му партнират на сцената и на снимачната площадка, споделят с него щастливи и драматични моменти.

Филмът на Георги Тошев и оператора Румен Василев е посветен на 95-ата годишнина от рождението на един от най-обичаните артисти у нас. На 16 юли Парцалев се ражда в гр. Левски. Животът му е пълен с обрати и неочаквани развръзки. Филмът на Тошев не спестява препятствията, през които трябва да премине Парцалев, както в личен, така и в професионален план.

"Написах книга, заснех два филма, посветени на Парцалев и  разбрах, че зад маската на усмихнатия комик, се крие един тъжен и самотен човек. Мечтател, често неразбран от другите. Парцалев е имал сложни отношения с властта, дори с част от колегите си, но любовта на публиката принуждава ЦК на БКП да се съобразява с неговия талант", споделя Тошев.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

„непознатиТЕ“ с филм за актьора Христо Живков

„непознатиТЕ“ празнуват рожден ден с актьора от „Осъдени души“ Ян Енглерт

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния

„непознатиТЕ“ зад кулисите на Фридрихщат палас

Легендата „Бърнинг мен“ в документалния филм „Преживяване в пустинята“

В програмата: