Предавания Други

Може ли любовта да лекува? – тази неделя, от 8:00 в „Духът на здравето” по bTV

Добави коментар

Тази неделя, 17 февруари, от 8:00 ч. сутринта „Духът на здравето” ще даде отговор на въпроса: Има ли любовта терапевтична сила?
Тази неделя, 17 февруари,  от 8:00 ч. сутринта „Духът на здравето” ще даде отговор на въпроса: Има ли любовта терапевтична сила?

Духът на здраветоПроучвания, проведени в 23 кардиологични болници в различни страни по света,  показват, че пациентите от мъжки пол, отговорили утвърдително на въпроса: Чувствате ли се обичан? – имат с 35% по голям шанс за възстановяване от инфаркт, а риска от повторен съдов инцидент при тях  намалява със 17 %. Многобройни изследвания, включително едно скорошно на Станфордския университет, относно възстановяването от рак на гърдата, правят недвусмисленото заключение – Любовта лекува! Tя подпомага растежа и развитието, източник е на хомеостатично равновесие и укрепва имунната система. По темата за любовта като терапия д-р Неделя Щонова разговаря с психотерапевта Огнян Димов.

д-р Стоян АндреевЕдна от основните теми  в „Духът на здравето” тази неделя ще бъде болест, която в миналото е била "приоритет" единствено на представителите на високите социални слоеве и неслучайно е наричана болест на кралете – подаграта.  Какви са причините, симптомите, профилактиката и как се лекува това заболяване – разговор в студиото с ревматолога д-р Стоян Андреев.

Тази неделя, в „Духът на здравето” зрителите ще разберат резултатите от едно изключително интересно проучване, направено от Галъп Интернешънъл, по поръчка на най-старото женско списание у нас. Харесва ли жената днес тялото си и кои жени в България са най-склонни да правят корекции, свързани с външния вид? Любопитни факти от проучването ще разкаже главният редактор на изданието Ана Клисарска.

Има хора, които мислят, че хроничните заболявания намаляват качеството на живот. Поредният брой на рубриката „Сладко училище” ще убеди зрителите в обратното. Защо е важно да приемаме  хората с диабет и как се отразява съпричастността и разбирането ни, върху  хода на заболяването?  – заедно срещу диабета в студиото на „Духът на здравето” застават д-р Ваня Деспотова, Ели Котова и диабетикът – оптимист Ивайло Иванов.

Всичко това зрителите ще видят тази неделя, 17 февруари, от 8:00 по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Духът на здравето

Как е спасено сърцето на Джоко Росич? в „Духът на здравето”

Духът на здравето