Актуално Какво ще се случи...

Кралската сватба - най-гледаното събитие на всички времена

Добави коментар

ВВС - телевизията със статут на кралска особа сред медиите, отново ще покаже журналистическата си мощ. Екипът, който ще предава събитието на века - кралската сватба, ще бъде от 850 човека.
Уилям и Кейт ВВС - телевизията със статут на кралска особа сред медиите, отново ще покаже журналистическата си мощ. Екипът, който ще предава събитието на века, ще бъде от 850 човека. За сравнение, на Олимпийските игри в Пекин ВВС е изпратила едва 437 свои служители. На Острова дори конкурентите като Скай нюз, Ченъл5, Ай Ти Ви 1, признават челното място на обществената медия и ще се задоволяват да предават на живо церемонията.

Основен коментатор за ВВС в деня на сватбата ще бъде Хю Едуардс - признат за най-добрия кралски журналист в момента. Той ще има цяла кохорта от 550 приближени, които ще работят за него. Студиото, от което ще излъчва, е до Бъкингамския дворец.

ВВС ще активизира не само известните си новинари в отразяването на сватбата на Уилям и Кейт, но и спортните си репортери. Те ще обикалят улиците на Лондон и ще предават на живо автентичната атмосфера и френетичната радост на хиляди англичани и туристи.

300 новинари няма да изпуснат и секунда от настроенията по площадите. Понеже на Острова традициите са всичко, ВВС отдавна си е извоювала правото да има най-добрата гледна точка от емблематичните събития на монархията. Камерите ще имат достъп и до специални места в деня на тържествената церемония. Както пишат световните медии - всички зрители ще имат чувство, че са в залата на Уестминстърското абатство - съвсем близо до младоженците. Очаква се тази кралска сватба да бъде най-гледаното събитие на всички времена по телевизионния канал.

Прогнозите са, че пред телевизорите си у дома ще бъдат поне милиард зрители от цял свят.

Единствената българска телевизия, която има право абсолютно безплатно да предава сигнала на ВВС е БНТ. Българските зрители ще станат свидетели на всички моменти от сватбата на годината. Освен това в специалното студио от 12.30 до 14.30 часа ще разберат тайните на монархическите ритуали. Само за БНТ англикански свещеник ще обясни скрития смисъл на церемонията. На живо в предаването изтънчен познавач на кралския етикет ще покаже как трябва да бъде подредена масата за тържествената сватбена вечеря, която принц Чарлз ще даде в чест на кралската двойка.

Американските и канадски телевизии също няма да пропуснат сватбената еуфория в Лондон. CNN няма да пропусне пищната церемония и в типичния си новинарски стил и ще се опита да бъде нявсякъде. Американската телевизия заминава за Лондон с огромен телевизионен екип - почти 400 специалисти ще предават директно оттам.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Уилям и Кейт , Кралската сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Ексклузивно интервю със сина на Камила Паркър специално за зрителите на bTV на 29 април

Кралската сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън – на живо по bTV