ТВ анонси ТВ анонси

„Космос” – една изумителна комбинация от наука и анимация

Добави коментар

За първи път каналите National Geographic Channel и FOX ще излъчат първият епизод по едно и също време

За първи път каналите National Geographic Channel и FOX ще излъчат първият епизод по едно и също време

Първият епизод на документалната поредица „Космос“ ще бъде излъчен едновременно по National Geographic Channel и забавния канал FOX на 16 март от 20:55 часа.

Поредицата се състои от 13 епизода и ще се излъчва всяка неделя от 20:55 часа по National Geographic Channel.

Водещ на сериала е известният астрофизик Нийл Деграс Тайсън, изпълнителни продуценти са Ан Друян и Сет Макфарлан, Бранън Брага е главен режисьор на сериала, а операторът Бил Поуп също режисира.

„Космос“ е продължение на легендарния оригинален сериал, спечелил награди „Еми” и „Пийбоди”.

Сет Макфарлан („Семеен тип”/”Family Guy”; „Американски татко”/”American Dad”) обединява усилията си с първоначалния творчески екип на Карл Сейгън - сценаристът и изпълнителен продуцент Ан Друян и помощник-сценаристът и астроном Стивън Сотър. Заедно създават телевизионния проект, в която жанровете драма и фентъзи се преплитат със зашеметяващата физична реалност.

Поредицата „Космос“ има за цел да отвори очите на световната аудитория за чудесата на вселената, разкрити с внушителната сила на науката и анимирани разкази. „Космос” използва нови похвати в научния разказ и си служи с популярни елементи от оригиналния сериал, включително космическия календар и кораба на въображението. Филмът обединява скептицизма с порива за нови познания и преплита точната наука с визуални, емоционални и духовни елементи в едно неповторимо изживяване – поглед към космоса в цялата му необятност.

„Няма по-подходящо време за повторната поява на ‘Космос’. Искам поредицата да бъде толкова забавна, колоритна и вълнуваща, че хората, които не се интересуват от наука, да я гледат, само заради спектакъла”, споделя Макфарлан.

„Вълнуващо е да направиш още една обиколка с кораба на въображението. Отиваме на места, където никой не е бил, с възможности, които не съществуваха, когато работехме върху оригиналната поредица. Независимо от това, се чувствам като първия път.”, разкрива Друян.

Един от най-харесваните научни сериали по света, оригиналният „Космос”, доведе до революция в документалната телевизия и промени начина, по който аудиторията можеше да надникне отвъд нашия свят с премиерата си през 1980 г. След 33 години поредицата продължава да се разпространява по целия свят и е събрала над 750 милиона зрители в повече от 175 държави. Този сериал в САЩ бе най-високо оцененият от зрителите по обществената телевизия и държа този рекорд 10 години. Освен това, спечели три награди ‘Еми’ за прайм-тайм продукция и една награда ‘Пийбоди’.

„Космос” – една изумителна комбинация от наука и анимация

Новият сериал „Космос“ е продуциран от компанията Cosmos Studios с централен офис в Итака, Ню Йорк, основана от Ан Друян през 2000 г. и от Fuzzy Door Productions на Макфарлан. Друян и Стивън Сотър са сценаристи на поредицата. Друян, Макфарлан, Президентът на Cosmos Studios Мичъл Канолд и Бранън Брага („Стар трек”; „24”) са изпълнителни продуценти. Джейсън Кларк („Приятелю, Тед”/”Ted”, „42”,”Един милион начини да умреш в Дивия Запад”/ „A Million Ways to Die in the West”) е продуцент на сериала.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Космос

Най-обичаната научна поредица КОСМОС се завръща тази неделя, 29 март